Kremlinul sustine ca CIA are mai mult de 12 baze de spionaj in Ucraina: „O stim cu totii foarte bine”

externe

tratative, Ucraina, Elvetia, nu au sens, Rusia, Dmitri Peskov

Rusia a declarat joi ca exista mai multe baze ale Agentiei Centrale de Informatii a SUA (CIA) in Ucraina decat sustin relatarile recente din mass-media, relateaza agentia Anadolu.

Comentand, intr-un interviu acordat canalului rusesc Pervii TV, relatarile media care sustin ca CIA a construit 12 „baze secrete de spionaj” de-a lungul granitei rusesti din Ucraina, care actioneaza ca „centru nervos” al armatei de la Kiev, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca „nu este un secret”.

„Cu siguranta nu exista 12 baze CIA, ci mult mai multe. Nu este un secret si o stim cu totii foarte bine. Noi suntem inamicul pentru CIA… Noi suntem adversari pentru ei. Ei lucreaza impotriva noastra”, a spus el.

Peskov a precizat ca serviciile de informatii ale Rusiei iau masurile necesare pentru a contracara aceste actiuni.

Separat, seful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Aleksandr Bortnikov, a declarat ca exista „multe” baze ale CIA in Ucraina, mentionand ca se lucreaza la atenuarea riscurilor aparute.

The New York Times a afirmat marti ca, in ultimii opt ani, CIA a instruit si echipat ofiterii de informatii de la Kiev in buncare subterane, unele dintre acestea fiind ingropate adanc in padurile din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: