Kremlinul sustine ca Putin este „deschis” sa atinga obiectivele din Ucraina „prin alte mijloace” decat cele militare

externe

dmitri peskov, purtator de cuvant,

Presedintele rus Vladimir Putin este „deschis” sa „atinga obiectivele” din Ucraina prin alte mijloace decat cele militare, a sustinut sambata Kremlinul, potrivit Anadolu.

Comentand informatii despre initiativa Frantei de a gazdui un summit de pace asupra Ucrainei, purtatorul de cuvant Dmitri Peskov a declarat postului TV Rossiya 24 ca modalitatile pasnice de atingere a obiectivelor in Ucraina ar fi „de preferat”.

„Presedintele Putin a fost, este si va fi deschis oricaror contacte pentru a realiza indeplinirea sarcinilor noastre prin alte mijloace decat operatiunile militare. Daca ar fi posibile (caile non-militare), ar fi de preferat”, a spus el.

El a adaugat ca presedintele francez Emmanuel Macron si alti lideri europeni trebuie sa fie constienti de aceasta pozitie, adaugand, in acelasi timp, ca „Tarile Occidentului colectiv nu lasa Rusiei nicio alta cale decat cea militara in acest moment”.

Printre scopurile „operatiunii sale militare speciale”, care a inceput in februarie 2022, Rusia a numit „denazificarea”, demilitarizarea, protectia drepturilor vorbitorilor de rusa, inclusiv dreptul de a vorbi limba rusa si de a o folosi in viata de zi cu zi si de a practica crestinismul ortodox.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: