Kremlinul vorbeste iar de arme nucleare. Peskov: „Nu avem nicio indoiala ca toate obiectivele operatiunii noastre militare speciale in Ucraina vor fi indeplinite. Doar atunci cand exista o amenintare la adresa statului in tara noastra putem utiliza armele nucleare”

externe

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurari ca Rusia nu intentioneaza sa utilizeze arme nucleare in razboiul impotriva Ucrainei, informeaza marti dpa, citata de Agerpres.

„Nimeni nu se gandeste sa (le) utilizeze… nici macar la ideea de a utiliza o arma nucleara”, a spus Peskov luni, intr-un interviu pentru Serviciul Public de Radiodifuziune (PBS) al SUA.

„Nu avem nicio indoiala ca toate obiectivele operatiunii noastre militare speciale in Ucraina vor fi indeplinite. Nu avem nicio indoiala in legatura cu aceasta”, a afirmat Peskov. „Insa orice rezultat al operatiunii, nu este, desigur, un motiv pentru a utiliza arma nucleara”, a adaugat el.

„Avem un concept de securitate care stipuleaza foarte clar ca doar atunci cand exista o amenintare la adresa statului in tara noastra putem utiliza si chiar vom utiliza arme nucleare pentru a elimina amenintarea”, a explicat Peskov.

„Haideti sa nu amestecam lucrurile, adica existenta statului si operatiunea militara speciala in Ucraina. Una nu are nimic de-a face cu cealalta”, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Ingrijorarile au crescut in Occident dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a ordonat ca fortele nucleare ruse sa fie plasate in alerta la inceputul atacului armat asupra Ucrainei si a atentionat ca tarile care vor interveni in conflict vor trebui sa ia in considerare consecinte „pe care nu le-au mai experimentat niciodata”, aminteste dpa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: