Kremlinul vrea ca prodecanii care nu organizeaza „actiuni patriotice” in campusuri sa fie concediati

externe

kremlin

Trimisul presedintelui Putin in Orientul Indepartat al Rusiei, vicepremierul Iuri Trutnev, s-a intalnit miercuri cu studentii de la Universitatea Federala din Orientul Indepartat si a declarat ca institutiile de invatamant superior din intreaga tara ar trebui sa organizeze „actiuni patriotice” in campus, scrie Meduza.

Orice scoala care nu are unul dintre aceste proiecte, a sustinut el, ar trebui sa isi concedieze prodecanul care se ocupa de curriculum si sa angajeze unul care sa rectifice situatia.

Trutnev a promis, de asemenea, sa reuneasca prodecanii din intreaga regiune mai tarziu, in aceeasi zi, pentru a le „analiza activitatea”.

De la invazia a Ucrainei in februarie 2022, autoritatile ruse au intervenit in sistemul educational al tarii la diferite niveluri, inserand noi planuri de lectii si promovand proiecte menite sa cultive „patriotismul”, deferenta fata de stat si sprijinul pentru razboiul Moscovei impotriva Ucrainei si a Occidentului.

Profesorii au fost presati sa adopte programe de invatamant propagandistice, iar numerosi lucratori din domeniul educatiei care si-au exprimat criticile fata de invazia Ucrainei si-au pierdut locurile de munca, deseori din cauza denunturilor facute impotriva lor de catre proprii elevi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: