news

Kuzmin, vizat de un plic „suspect” ajuns la Ambasada Rusiei. A fost chemat SRI-ul

Serviciul Roman de Informatii a anuntat, vineri,  ca la Ambasada Rusiei a ajusn un plic suspect, acesta fiind ridicat de echipele pirotehnice.

„In aceasta dupa-amiaza, echipele pirotehnice ale SRI s-au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a demara procedura standard in legatura cu un plic considerat suspect. In urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat si transportat in siguranta in vederea expertizarii.

Potrivit procedurii, plicul va fi analizat in laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substante ce ar putea fi prezente. In acest caz SRI colaboreaza cu echipele Ministerului de Interne”, se precizeaza intr-un comunicat al SRI.

In aprilie 2022, Valeri Kuzmin s-a plans ca incidentul in care o masina s-a izbit in portile misiunii diplomatice ruse de la Bucuresti ar putea fi numit, „practic”, un „act terorist”, anunta TASS.

„De fapt, a avut loc un atac terorist in aceasta dimineata devreme, desi sunt multe circumstante care fac acest incident mai greu de inteles”, a declarat Kuzmin pentru postul de televiziune Rossia-24, citat de Agerpres.

„Atmosfera care se instaleaza treptat aici este foarte tensionata. Ambasada a primit in mod repetat amenintari directe prin e-mail ca va fi ‘aruncata in aer’, de ‘razbunare'”, a mai spus ambasadorul, potrivit TASS.

Din ceea ce se cunoaste, in cladirea ambasadei ruse din Bucuresti a intrat un autoturism, care in urma impactului a luat foc, scria TASS, precizand ca soferul a decedat pe loc.

Agentia oficiala rusa de presa mai scria ca incidentul a fost o „actiune planificata” si ca soferul le-a strigat ceva agentilor de paza ai ambasadei inainte de a muri.

”In aceasta dimineata, in jurul orei 06:00, a fost sesizat un eveniment, in care a fost implicat un autoturism, care a parasit soseaua si s-a lovit de gardul unei reprezentante diplomatice. Conducatorul auto este decedat si a fost nevoie de interventia pompierilor pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism”, a informat  Politia Capitalei.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

14 minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

44 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago