„L-am vazut pe Dragnea, costum elegant, ras, tuns, frezat”. Infractorul si-a recuzat judecatoarea pentru ca aceasta a aparat statul de drept

news

Infractorul Liviu Dragnea a recuzat-o, miercuri, pe judecatoarea Manuela Orzata de la Tribunalul Bucuresti pe motiv ca magistratul a semnat un memoriu initiat de Forumul Judecatorilor din Romania in care se cerea apararea Justitiei, in urma unor declaratii facute de fostul lider PSD, informeaza ziare.com.

Solicitarea a fost facuta in dosarul in care Liviu Dragnea sustine ca este detinut ilegal si cere sa fie pus de indata in libertate. Judecatorul a decis trimiterea acestei cereri catre presedintele Tribunalului Bucuresti, cel care o va trimite, ulterior, catre un complet competent pentru a judeca cererea de recuzare. Un alt judecator urmeaza sa decida daca acest caz va fi judecat de Manuela Orzata sau de alt magistrat.

Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la Tribunalul Bucuresti si este aparat de doi avocati, Corneliu Liviu Popescu si Flavia Teodosiu.

„L-am vazut pe Dragnea, costum elegant, ras, tuns, frezat, cam tristut. Impresia mea este ca-l fac avocatii la bani intr-un mod frumos, tot o tin in experimente judiciare cu el, ii vand sperante desarte”, a notat jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

Cererea de recuzare a venit dupa ce avocatii au observat ca Manuela Orzata facuse o cerere de abtinere in acest caz, solicitare care a fost respinsa.

„Am vazut ca ati facut o cerere de abtinere care s-a respins, dar noi facem cerere de recuzare… Chiar daca motivele de abtinere sunt aceleasi cu cele din solicitarea de recuzare, noi vrem sa ne sustinem argumentele in fata unui judecator”, spune avocatul Liviu Popescu.

In fata judecatorului, Popescu a aratat ca Manuela Orzata a semnat o cerere adresata de Forumul Judecatorilor din Romania catre CSM de aparare a independentei a sistemului judiciar „fata de doua categorii de afirmatii facute de clientul nostru intr-o manifestatie publica si intr-o emisiune politica.”

„Afirmatiile vizau faptul ca oamenii politici trebuie pusi in catuse si ca aceasta nu este justitie…,” insista aparatorul fostului lider PSD.

„Cazul nostru (de habeas corpus – n.red.) vizeaza chiar cele criticate atunci de clientul nostru. Este vorba de opinia sa fata de unele manifestari din justitie. E greu de conceput ca astazi sa considerati ca opiniile sale sunt de actualitate si ca el crede ca a fost condamnat ilegal,” insista Liviu Popescu.

Avocatii lui Dragnea au mentionat in aceasta cerere „habeas corpus” – un concept care provine din epoca medievala, prin care politicianul cere sa fie adus de indata in fata unui judecator pentru a constata ca este detinut ilegal din data de 10 octombrie 2019, cand a fost publicata in Monitorul Oficial o decizie a Curtii Constitutionale.

Mai mult despre:


Comentarii: