L-ati vazut pe Melescanu la BBC? La fel mintea si pe 18 decembrie 1989 la Viena, in fata jurnalistilor straini – Video

news

Minciunile ministrului de Externe, Teodor Melescanu, in fata jurnalistei BBC in legatura cu amnistia si gratierea au devenit virale pe retelele de socializare. Nu este insa nimic nou in comportamentul lui Melescanu. In 18 decembrie 1989, a doua zi dupa macelul de la Timisoara, Melescanu le spunea jurnalistilor ca in Romania este „pace si liniste”.

In 2015, intr-un interviu pentru B1 TV, jurnalistul Doru Braia a dezvaluit ca Melescanu, aflat la Viena, le spunea jurnalistilor straini in data de 18 decembrie 1989, ca in Romania este „pace si liniste”.

”In ziua de 18 decembrei 1989, a doua zi dupa macelul de la Timisoara, presa internationala fremata, avea interdictie sa intre pe teritoriul Romaniei, drept pentru care cauta sa abordeze orice oficial al regimului de la Bucuresti aflat in afara granitelor. Domnul Melescanu se afla la Viena. Un musuroi intreg de jurnalisti l-a inconjurat, domnia sa se afla la o sucursala ONU din capitala austriaca si l-au intrebat, s-a transmis chiar la unele televiziuni in direct, ce se intampla la Timisoara.

Cu aceeasi jovialitate pe care o cunoasteti si, daca imi amintesc bine, chiar si cu un trabuc in coltul gurii, domnul Melescanu a anuntat ca e pace si liniste in Romania, nu se intampla absolut nimic alarmant si ca poporul roman este mobilizat pentru indeplinirea sarcinilor trasate de Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Roman”, a povestit Doru Braia.

Braia a spus despre Melescanu ca a fost ofiter acoperit al serviciilor secrete comuniste.

O jurnalista BBC s-a aratat socata, luni, de explicatiile ministrului de Externe, Teodor Melescanu, privind necesitatea adoptarii amnistiei si gratierii pentru politicieni corupti. ”Haideti, domnule. Discutam aici despre practici politice corupte si daca guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt gasiti vinovati. Asta e absurd!”, a izbucnit Emily Maitlis.

Melescanu a sustinut ca amnistia si gratierea sunt necesare pentru ca penitenciarele sunt supraaglomerate.

BBC: Liderul dvs a fost gasit vinovat de coruptie, din acest motiv nu i s-a permis o functie (premier). Si acum tara dvs incearca sa dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupti sa fie liberi. Ce fel de semnal este acesta?

Melescanu: Vreau sa spun foarte apasat ca una dintre cele mai dificile probleme pentru Romania este chestiunea penitenciarelor. Exista o procedura de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor si luam in calcul posibilitatea de a incerca sa gasim soltii care sa ofere conditii mai bune pentru cei care sunt in inchisori. Din acest punct de vedere ne gandim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care sa le permita condamnatilor…

BBC: Haideti, domnule. Discutam aici despre practici politice corupte si daca guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt gasiti vinovati. Asta e absurd!

Melescanu: Poate vi se pare absurd, dar va pot asigura ca din cand in cand, in toate tarile, daca lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, exista posibilitatea sa luam in calcul solutii alternative.

Explicatiile oferite de Teodor Melescanu sunt mincinoase. Dupa promovarea recursului compensatoriu, problema supraaglomerarii penitenciarelor nu mai exista, mii de detinuti fiind eliberati in ultimul an din inchisori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: