La 48 de ore dupa ce a fost incoronat cea mai bogata persoana din lume, Elon Musk pierde – din nou – primul loc in top

externe

Elon Musk, Twitter, propaganda ruseasca, idiot util

La doar doua zile dupa ce si-a recapatat coroana de cea mai bogata persoana din lume, Elon Musk a fost detronat – din nou, scrie Business Insider.

El a fost retrogradat pe locul 2 dupa ce averea sa neta a scazut joi cu aproximativ 2 miliarde de dolari, ajungand la 184 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Musk – care este directorul general al Tesla – este acum a doua cea mai bogata persoana din lume, dupa Bernard Arnault, directorul general al LVMH, care are o avere de 186 de miliarde de dolari.

Inversarea rolurilor a avut loc la doar doua zile dupa ce Musk l-a detronat pe Arnault de pe primul loc. Francezul il destituise pe Musk in decembrie, dupa ce pretul actiunilor Tesla a scazut cu 65% in 2022 din cauza mai multor factori, printre care o economie lipsita de stralucire, o incetinire a cererii in China, achizitia Twitter, care a afectat sentimentul investitorilor, si o scadere generalizata in domeniul tehnologiei.

Caderea lui Musk de pe primul loc in top urmeaza unei scaderi a actiunilor Tesla – actiunile au inchis miercuri cu 1,4% mai jos, la 202,77 dolari. Acestea si-au au extins pierderile in tranzactiile dupa orele de tranzactionare pentru a incheia in scadere cu 5,7%, dupa „Ziua investitorilor Tesla” de miercuri de la Austin, Texas, unde Musk si-a expus planurile de viitor pentru Tesla. Cum o mare parte din averea neta a lui Musk provine din participatia sa de 13% la Tesla, o scadere a pretului actiunilor afecteaza averea sa.

Sentimentul investitorilor ar fi putut fi afectat, deoarece Tesla nu a dezvaluit un vehicul electric cu buget redus la evenimentul de miercuri. Inainte de eveniment au existat zvonuri pe piata potrivit carora Musk ar putea anunta o masina de 25.000 de dolari.

„Nu este o surpriza faptul ca actiunile Tesla au scazut cu peste 5% in orele care au urmat „Zilei investitorilor Tesla”, deoarece nu a fost suficient pentru investitori sa afle detalii despre noile produse sau servicii ale Tesla”, a scris Greg Bassuk, directorul general al firmei de gestionare a activelor AXS Investments, intr-o nota de miercuri vazuta de Insider.

Bassuk a adaugat ca investitorii au fost dezamagiti, deoarece asteptau detalii concrete despre planurile Tesla de a ramane competitiva pe o piata a vehiculelor electrice din ce in ce mai aglomerata si mai sensibila la pret – dar acestea nu s-au materializat.

In ciuda esecului de miercuri, actiunile Tesla au crescut cu 65% pana acum in acest an, deoarece cererea s-a imbunatatit dupa reducerile agresive de preturi si modificarile favorabile ale creditelor fiscale din SUA pentru vehiculele electrice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: