La 91 de ani, acuzata de complicitate la UCIDEREA a 260.000 de oameni

news

O femeie in varsta de 91 de ani, care a fost, potrivit marturiilor, membru al trupelor SS, este acuzata de procurorii germani de complicitate la crima in cazul mortii a 260.000 de evrei.

Numele femeii nu a fost facut public, insa se stie despre ea ca lucra ca operator radio in celebrul lagar de concentrare de la Auschwitz si era membra a unei unitati de femei care functiona aici. Intr-un proces al crimelor nazismului, ea este acuzata de complicitate la uciderea, in perioada aprilie-iulie 1944, a 260.000 de evrei, intrucat a ajutat la functionarea lagarului, arata abcnews.go.com.

In cazul in care se va ajunge la proces, femeia va fi urmarita penal, iar procesul va fi judecat de o instanta pentru minori, intrucat la comiterea faptelor avea 21 de ani, varsta majoratului, potrivit legilor nemtesti.

Un alt fost agent SS de la Auschwitz, o femeie in varsta de 94 de ani, a fost condamnata pentru complicitate la crime in primavara acestui an.

In lagarul de concentrare de la Auschwitz, din Polonia, au murit in cinci ani de functionare peste un milion de oameni – evrei, tigani, rusi, polonezi etc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: