La chef cu statul paralel. George Maior a confirmat ca Liviu Dragnea a participat la numeroase petreceri organizate in sediile SRI

news

Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat marti, dupa audierea fostului sef al Serviciului, George Maior, ca acesta a confirmat faptul ca mai multe persoane din conducerea unitatilor de forta din Romania, de la unitati de parchet, unitati de politie, unitati de informatii, de instanta, conducerea din partidele politice si persoane din Guvern au participat la petreceri sau evenimente oficiale in sediile SRI, printre care Laura Codruta Kovesi, Liviu Dragnea, Victor Ponta si judecatoarea Livia Stanciu, scrie News.ro.

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat aceste evenimente. Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, cu ocazia Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de nastere sau de nume ale domniei sale sau ale domnului prim-adjunct (Florian Coldea – n.r.). A confirmat lista de participanti. Noi am mai avut in cadrul comisiei astfel de nominalizari. Toate unitatile de forta, conducerea unitatilor de forta din Romania, de la unitati de parchet, unitati de politie, unitati de informatii, de instanta, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern. Unele dintre ele sunt aparute in spatiul public ca persoane. Am reluat discutia cu domnul Maior daca au fost. Le-a confirmat pe acestea, spunand ca unele persoane au fost mai des, altele mai rar, dar ca persoanele aparute in spatiul public se confirma ca au participaat, spunand ca nu este nimic rau in acest lucru – sa existe si o discutie informala si o intalnire informala intre oameni care au relatii formale si institutionale”, a declarat Claudiu Manda.

Acesta a spus ca George Maior a confirmat participarea la aceste evenimente a lui Victor Ponta, premier la acea vreme, si Liviu Dragnea, viceprim-ministru. De asemenea, Manda sustine ca la aceste evenimente au luat parte si sefi ai STS, SIE, SPP, DGA, DGIP.

„S-a vorbit de sefi de institutii, dar s-a vorbit cu nume si prenume. S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru Victor Ponta, la nivel de viceprim-ministru Liviu Dragnea (…) In afara de numele din Guvern s-a vorbit de sefii de structuri de forta din tara: STS, SIE, SPP, DGA, DGIP, conducerea unitatilor de parchet national, de la parchetul de pe langa Inalta Curte, desi aici nu pot sa confirm despre domnul Lazar, nu e un subiect pe care sa il confirm, dar unitatile de parchet, persoane de la nivelul conducerii de parchet, de la procurori sau adjuncti unitatile de instanta, in speta doamna Livia Stanciu. Pot sa va confirm ca au mai aparut in spatiul public aceste nume. La intalnirile anterioare cu persoanele care au discutat cu comisia le-am intrebat si le-au confirmat si toate acele nume aparute in spatiul public le-am confirmat dupa o stenograma pe care am avut-o in care, la fel, domnia sa (George Maior – n.r.) le-a confirmat (…) A mai adus niste completari in sensul ca unele nume, unele persoane nu au fost de fiecare data, ci au venit mai rar la acele eveniment”, a continuat senatorul PSD.

Manda a explicat ca din declaratiile lui Maior a reiesit faptul ca aceleasi persoane frecventau des intalnire de la sediile SRI.

„Nu am stat sa detaliem daca exista vreo diferenta de la un an la celalalt. Au fost cateva dintre acestea care, a spus, au venit mai rar decat celelalte, dar mi-e greu acum sa va dau nume. A spus ca au fost intalniri la K2 si T14 si a fost intrebarea aceasta legata de taierea porcului si a spus ca a fost o masa de Craciun si atat, pe care a confirmat-o ca a existat. Cred ca a confirmat si domnul Dragnea si doamna Kovesi participarea la acea masa de Craciun”, anunta Claudiu Manda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: