La fel ca in ianuarie, Dan Tapalaga anunta miscarea prin care Klaus Iohannis va bloca dezastrul din justitie pus la cale de Toader si penalii din PSD-ALDE

news

Jurnalistul Dan Tapalaga considera ca singura cale prin care CSM ar putea fi impiedicat sa dea aviz pozitiv scandalosului pachet de legi ale justitiei este ca presedintele Iohannis sa participe si sa prezideze sedinta in care se vor vota aceste legi sustinute de Tudorel Toader. Sedinta CSM va avea loc in 28 septembrie.

„Potrivit Constitutiei, Klaus Iohannis poate participa la sedintele CSM, pe care le prezideaza. Nu este nevoie de o invitatie formala din partea Consiliului, poate merge joi acolo exact asa cum a descins la sedinta de guvern cand a pus reflectorul pe cei doi elefanti din OUG 13. In calitate de presedinte, poate solicita discutarea punctului doi de pe ordinea de zi a sedintei de joi (legile justitiei), sa ia nota de vointa exprimata de majoritatea covarsitoare a Adunarilor Generale ale magistratilor din tara si sa-i intrebe pe membri CSM daca sunt argumente serioase menite sa contrazica temerile exprimate de mii de magistrati.

In acel moment, orice membru CSM se expune oprobiului colegilor din tara si risca risca revocarea din functie deoarece dovedeste ca lucreaza pe fata impotriva intereselor magistratilor si in beneficiul politicienilor. In tot cazul, va fi cam dificil sa argumenteze cineva in favoarea cand aproape tot sistemul s-a pronuntat deja impotriva modificarii legilor in varianta dura propusa de ministrul Toader. Cu aceasta, presedintele Iohannis isi face datoria dupa o lunga perioada de tacere, dar mai importante sunt actiunile si efectele lor decat cuvintele care, dupa cum stim, se evapora repede.

Evident CSM voteaza in final cum doreste si se va putea pronunta mai departe pentru un vot pozitiv chiar daca in timpul sedintei prezidate de Klaus Iohannis, membrii Consiliului vor inghiti in sec cu capul intre urechi. Dar atunci vom vedea cu totii in mod clar ca avem de-a face cu rea credinta iar societatea va avea ocazia sa reactioneze in consecinta, intelegand poate mai bine gravitatea situatiei. Apoi, tot sistemul asteapta din partea presedintelui Iohannis un semn, o miscare de forta prin care sa arate ca nu a capitulat in fata tavalugului PSD. Acest semn este vital pentru a transmite incredere ca nu e totul pierdut si ca presedintele inca se mai bate pentru justitie.

Ca sa nu mai vorbim ca in acest fel, presedintele Iohannis se va putea pregati temeinic de referendumumul amanat cu intelepciune dupa protestele din iarna pentru vremuri mai grele care, iata, au venit”, a scris Dan Tapalaga pe hotnews.ro.

Intr-o postare pe Facebook, in ianuarie 2017, Tapalaga a anticipat prezenta presedintelui la sedinta de guvern in care urmau sa se adopte ordonante de urgenta privind gratierea si amnistia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: