La fel ca la inceputul pandemiei de Covid-19, China nu raporteaza niciun „agent nou sau neobisnuit”, in replica la acuzatiile OMS

externe

China, boli respiratorii, Covid-19, OMS, nu recunoaste

China afirma ca nu a detectat niciun agent patogen nou sau neobisnuit legat de cresterea cazurilor de boli pulmonare in nordul tarii, a informat joi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), dupa ce a solicitat Beijingului informatii detaliate, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Autoritatile chineze au indicat ca nu au fost detectat niciun agent patogen nou sau neobisnuit, nici semne clinice neobisnuite, inclusiv la Beijing si Liaoning, ci doar o crestere generala a numarului de cazuri de boli respiratorii cauzate de agenti patogeni cunoscuti”, a declarat OMS intr-un comunicat.

De la mijlocul lui octombrie, OMS a studiat datele din sistemele de supraveghere chineze care arata o crestere semnificativa a bolilor respiratorii la copii in nordul Chinei.

Agentia a precizat ca a adresat o cerere oficiala Beijingului pentru a obtine mai multe date, dar guvernul chinez nu a facut niciun comentariu oficial joi.

OMS a indicat ca joi a fost organizata o teleconferinta cu Centrul chinez pentru controlul si prevenirea bolilor si Spitalul de copii din Beijing, cu ajutorul Comisiei Nationale de Sanatate.

Organizatia cu sediul la Geneva recomanda populatiei chineze sa respecte „masurile care vizeaza reducerea riscului de boli respiratorii”.

Deja recomandate in timpul pandemiei de COVID-19 si in timpul epidemiilor in general, acestea includ vaccinarea, pastrarea distantei fata de bolnavi, izolarea in caz de simptome, teste si acordarea de ingrijiri in caz de necesitate, precum si purtarea mastii.

Pe 13 noiembrie in fata presei, autoritatile chineze au atribuit aceasta crestere a bolilor respiratorii abandonarii in acest an a restrictiilor de sanatate anti-COVID-19 si circulatiei agentilor patogeni cunoscuti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: