La Paris, flacara olimpica va trece pe la teatrul Bataclan si pe la Memorialul Shoah

externe

In luna iunie, cand va ajunge la Paris, flacara olimpica va trece pe langa teatrul Bataclan, locul atacului islamist din 2015, precum si pe langa Memorialul Shoah, a declarat marti primarul Parisului, Anne Hidalgo, potrivit Reuters.

„Aceasta torta este un mesaj de pace, un mesaj de prietenie intre popoare, care este cu atat mai puternic intr-un moment in care lumea este intr-o stare atat de proasta”, a declarat Hidalgo pentru France 2 TV din Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor Olimpice. Flacara olimpica va ajunge la Marsilia pe 8 mai si se va indrepta incet spre Paris, inaintea ceremoniei de deschidere din 26 iulie.

La Paris, purtatorii de torte vor trece, de asemenea, prin locuri istorice precum Place de la Concorde si Adunarea Nationala si prin cartiere muncitoare, inclusiv Belleville sau Porte de la Chapelle in est si nord, a spus Hidalgo.

Primaria Parisului, care gazduieste flacara pe 14 iulie, cand Franta sarbatoreste Ziua Bastiliei, va ramane deschisa toata noaptea.

Memorialul Shoah din Paris este dedicat istoriei evreilor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Pe 13 noiembrie 2015, un grup de militanti islamisti inarmati a vizat teatrul Bataclan, precum si baruri, restaurante si Stade de France, ucigand in total 130 de persoane.

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni ca se va stradui sa obtina un armistitiu in timpul Jocurilor Olimpice, adaugand ca are in vedere atat conflictul din Orientul Mijlociu, cat si razboiul din Ucraina si Sudan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: