La un pas de RAZBOI generalizat. Arabia Saudita a BOMBARDAT o ambasada a Iranului

externe

Aviatia saudita a bombardat ”deliberat” ambasada Iranului din Yemen, inregistrandu-se raniti in randul personalului, a indicat joi purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe, Hossein Jaber Ansari, relateaza AFP si Reuters.

”Aceasta actiune deliberata a Arabiei Saudita este o incalcare a tuturor conventiilor internationale privind protectia misiunilor diplomatice (…) si guvernul saudit este responsabil de pagubele provocate si de situatia unor membri ai personalului care au fost raniti”, a declarat Jaber Ansari.

Potrivit Reuters, coalitia araba, condusa de sauditi, ce lupta in Yemen impotriva rebelilor siiti houthi, a anuntat din Riad, ca va investiga acuzatiile lansate de catre Iran potrivit carora ambasada iraniana din Sanaa a fost bombardata de catre avioane ale coalitiei miercuri noaptea.

Avioane ale coalitiei au bombardat puternic miercuri noaptea Sanaa, unde au vizat lansatoarele de racheta folosite de catre militia houthi pentru a ataca Arabia Saudita, a afimat purtatorul de cuvant al coalitiei, generalul Ahmed Asseri, precizand ca rebelii s-au folosit de obiective civile, inclusiv ambasade abandonate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: