La un pas de tragedie la targul Olgutei Vasilescu. Bucati mari de tencuiala au cazut de pe cladirea Prefecturii. Prefect este un traseist apropiat de primarul Craiovei

news

Mai multe bucati de tencuiala de pe cladirea Palatului Administrativ din Craiova au cazut in zona in care se afla amplasat bradul din Targul de Craciun, o zona foarte aglomerata in aceasta perioada cand foarte multe persoane vin sa viziteze targul si sa faca poze langa brad.

Potrivit Institutiei Prefectului Dolj, cazul a fost sesizat de un cetatean printr-un apel la 112, iar ulterior in zona s-a intervenit si au fost amplasate garduri metalice si benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave.

„Luni, 02 decembrie 2023, in jurul orei 18.29, Institutia Prefectului Dolj a fost instiintata de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta de apelul la 112 al unui cetatean care a sesizat ca se desprind bucati de tencuiala de pe cladirea Palatului Administrativ.

Specialistii de la ISU ‘Oltenia’ s-au deplasat la sediul Prefecturii Dolj cu o autoscara, au facut o recunoastere in teren si au raportat ca nu au constatat caderi de tencuiala dupa sosirea la fata locului, drept urmare misiunea s-a incheiat fara interventie.

In acelasi timp, Institutia Prefectului Dolj, prin administratorul cladirii, a solicitat imediat sprijinul Politiei Locale pentru degajarea zonei de bucatile de tencuiala si asigurarea securitatii, astfel ca au fost amplasate garduri metalice si benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave”, informeaza Institutia Prefectului Dolj, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, de la construire (1907-1913) aceasta cladire nu a fost niciodata consolidata si reabilitata, in acest moment fiind prinsa intr-un proiect de reabilitare totala de aproape 35 milioane lei, prin Programul National de Redresare si Rezilienta, care va dura circa 3 ani.

Prefect al Doljului este Dan Diaconu, un traseist care a trecut de la PNL la PSD pentru a-i asigura majoritate Liei Olguta Vasilescu in Consiliul Local. El a fost rasplatit ulterior de Vasilescu cu postul de prefect.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: