La un pas de tragedie: motorul unui avion Boeing si-a pierdut invelisul metalic in timpul decolarii de pe aeroportul din Denver. Pilotul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta – VIDEO

externe

motor, Boeing, invelis metalic, desprins, Denver

Invelisul metalic al unui motor a cazut de pe un avion Boeing si a lovit flapsul aripii avionului in timp ce zborul Southwest Airlines cu destinatia Houston a decolat duminica dimineata de pe Aeroportul International Denver, au declarat oficialii americani, citati de CBS News.

Zborul 3695 al Southwest Airlines s-a intors in siguranta la aeroport in jurul orei locale 8:15 a.m. in urma incidentului, iar Boeing 737-800 a fost remorcat pana la unul dintre terminale, potrivit Administratiei Federale a Aviatiei. Avionul se indrepta spre Aeroportul William P. Hobby din Houston.

Incidentul a putut fi auzit pe inregistrarile controlului traficului aerian.

„Declaram o urgenta pentru Southwest 3695 si am dori o intoarcere imediata pe pista”, a putut fi auzit un oficial de control al traficului aerian spunand in inregistrare. „Se pare ca avem o bucata din capota motorului care atarna pe flaps”. O capota este un capac detasabil al motorului.

Pasagerii zborului vor ajunge in Houston cu o alta aeronava, a declarat un purtator de cuvant al Southwest. Acestia urmeaza sa ajunga cu aproximativ trei ore intarziere fata de program. Mai mult de 130 de pasageri se aflau la bordul zborului.

O echipa de mentenanta a Southwest inspecteaza avionul, iar FAA va investiga, de asemenea, a declarat oficialii. Avionul a fost livrat in 2015, potrivit inregistrarilor FAA, iar producatorul de aeronave CFM a realizat motorul.

Compania Boeing a fost cercetata in ultimele luni dupa ce un panou de usa a explodat la un avion Boeing 737 Max 9 in timpul unui zbor al Alaska Airlines in ianuarie.

In februarie, oficialii de la Administratia Federala a Aviatiei au declarat ca vor intensifica inspectiile la Boeing. Intr-un raport intocmit mai tarziu in aceeasi luna, agentia a declarat ca un grup de experti guvernamentali si din industria aviatica a „constatat o lipsa de constientizare a parametrilor de masurare a sigurantei la toate nivelurile” din cadrul Boeing, adaugand ca „angajatii au avut dificultati in a distinge diferentele dintre diferitele metode de masurare, scopul si rezultatele acestora”.

In februarie, pasagerii aflati la bordul unui Boeing 757-200 au descris faptul ca au vazut o aripa care s-a desprins. In martie, un avion Boeing 777 al United Airlines a pierdut o anvelopa la scurt timp dupa decolarea de pe Aeroportul International San Francisco. Tot luna trecuta, un zbor Boeing United Airlines de la San Francisco la Paris a fost deviat la Denver din cauza unei probleme la motor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: