La Vaslui, presedintele unei sectii de votare a venit baut. Peste 600 de sesizari legate de incidente electorale

news

barbat, socri, batuti, bara de fier beton, Iasiara

La Sectia de votare 387 din Satu Nou, presedintele sectiei a fost inlocuit, intrucat s-a prezentat la sectia de votare baut, au declarat surse oficiale pentru aktual24.ro.

Acesta fost testat in prealabil,  aparatul etilotest a aratat 1,02.

Politia a primit, in ultimele 24 de ore, 665 de sesizari de incidente electorale, 14% fiind in curs de verificare, insa nu au fost cazuri de incidente care sa vizeze securitatea sediilor sectiilor de votare, a declarat duminica dimineata purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

„Pe parcursul noptii, nu au fost inregistrate incidente care sa vizeze securitatea sediilor sectiilor de votare, iar in aceasta dimineata efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat masurile de protectie le-au predat presedintilor birourilor electorale”, a spus Dajbog.

Au fost aplicate 97 de amenzi, in valoare de peste 100.000 lei, si 242 de avertismente.

Totodata, s-au intocmit dosare penale pentru savarsirea a 107 posibile infractiuni

Potrivit oficialului MAI, procesul de vot a inceput in conditii normale in intreaga tara.

Presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare sunt obligati sa ia masurile necesare pentru ca alegerile sa decurga in bune conditii. Responsabilitatea presedintelui sectiei de vot se intinde si in afara localului sectiei de votare, pana la o distanta de 500 de metri.

„Aproximativ 42.800 de politisti, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera si lucratori de la alte structuri sunt mobilizati la nivelul intregii tari pentru protectia sectiilor de vot si pentru mentinerea sigurantei publice atat in proximitatea sectiilor de votare, cat si pe raza localitatilor”, a aratat sursa citata.

Echipe formate din angajati MAI au misiunea de a efectua cercetari de urgenta in cazul sesizarilor privind nerespectarea legii in context electoral.

Peste 1.600 de politisti desfasoara activitati in trafic si verificari inclusiv ale modului in care se efectueaza transportul de persoane. La aceasta actiune se va asigura sprijin aerian cu ajutorul aeronavelor IGAv.

Conducerea MAI le- cerut efectivelor impartialitate si respectarea cu strictete a normelor legale in indeplinirea misiunilor de duminica, maxima atentie fiind acordata verificarilor privind comiterea unor contraventii sau infractiuni electorale, indiferent de persoanele implicate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: