„Lamentabilul” Ciolacu se razbuna pe Iohannis. Face turul TV-urile de propaganda ale PSD: „Iohannis sa dea decret sa desfiinteze PSD”

politica

Marcel Ciolacu a tinut sa intre in direct la Romania TV si Antena 3 pentru a se rafui cu Klaus Iohannis la scrut timp dupa ce s-a incheiat conferinta de presa a sefului statului.

„Asta este Romania normala a presedintelui Klaus Iohannis: opozitia nu are dreptul sa depuna motiune de cenzura. Toata lumea este vinovata, mai putin guvernul sau, ministrii sai si dansul in persoana. In rest toata lumea este iresponsabila. Nimeni nu stie in acest moment cum se deschid scolile sau cum se vor desfasura alegerile locale.

Eu inteleg aceasta sete de a avea un dusman mereu in PSD. Dar cred ca toata lumea s-a saturat de aceasta placa. Noi, cel putin, nici nu mai luam in seama aceste atacuri pentru ca sunt ridicole. Cum sa acuzi opozitia ca depune o motiune? Stiu ca deputatului de Arad i s-a promis un post de secretar de stat la Transporturi.

Spune ca nu au venit parlamentarii proprii… pai daca i-a furat PNL-ul? S-au dus si le-au facut oferte. Incurajeaza traseismul si pe urma zice ca nu au fost prezenti”, a declarat Marcel Ciolacu la Romania TV.

Ciolacu a intervenit apoi si la Antena 3, unde a reluat aceleasi idei. „Iohannis trebuie sa intre urgent in haina de presedinte sau sa dea un decret sa desfiinteze PSD, sa desfiinteze Parlamentul, sa suspende Constitutia, sa ramana doar el si PNL in tara”, a rabufnit Ciolacu.

Presedintele Klaus Iohannis a catalogat drept „lamentabila” tentativa PSD de a da jos guvernul prin motiune de cenzura.

„Acestea sunt problemele reale ale Romaniei (cele reprezentate de gestionarea pandemiei – n.r.), iar autoritatile fac tot posibilul pentru a gasi rezolvarile. Sunt insa unii care, in loc sa fie parte a acestui imens efort de constructie, incearca doar sa saboteze si sa puna piedici. Ma refer, desigur, la Partidul Social Democrat. Am asistat luni la o situatie care a frizat ridicolul in Parlamentul Romaniei. Timp de mai multe zeci de minute s-a asteptat intrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea si votarea acelei motiuni de cenzura neavenite. Cu alte cuvinte, chiar cei care au initiat acest demers nu au fost in stare sa asigure prezenta in sala a propriilor parlamentari”, a afirmat presedintele, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni.

El a apreciat ca este „cinica si iresponsabila” depunerea unei motiuni de cenzura intr-un moment in care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei de coronavirus si cu putine luni inainte de alegerile parlamentare la termen.

„Acum, dupa esecul previzibil si lamentabil de luni, ma intreb cui i-a folosit toata aceasta discutie politicianista a PSD, care pur si simplu nu isi poate stapani setea de putere. Ce solutii pot astepta romanii de la un partid atat de lipsit de seriozitate care actioneaza politic, nu pentru cetateni, ci doar pentru propriii membri. Eu multumesc tuturor formatiunilor parlamentare care au inteles gravitatea momentului pe care il traverseaza tara noastra si nu s-au alaturat unor interese strict electorale. Sper ca pesedistii sa ia foarte in serios aceasta lectie si sa inteleaga ca in Romania politica nu se mai poate face asa cum continua ei sa o faca de ani de zile, urmarind doar mizele marunte de partid”, a spus Iohannis.

Presedintele a adaugat ca unii lideri PSD „continua sa induca” ideea unei noi motiuni de cenzura care sa fie depusa in urmatoarea perioada si i-a indemnat sa inceteze „cu aceste jocuri cinice, care nu fac decat sa provoace neincredere si sa puna astfel in pericol” combaterea eficienta a epidemiei de COVID-19.

„Criza sanitara pe care o traversam a generat reactii in lant, care ne-au aratat mai clar decat oricand esecul institutional al acestui mod de a face politica, specific ultimilor 30 de ani si care a fost patentat de PSD. Acum s-a putut vedea diferenta dintre oamenii politici dispusi sa isi asume cu responsabilitate gestionarea unui moment extrem de dificil si politicienii fara solutii, care alimenteaza stiri false si suspiciuni, facand astfel foarte mult rau propriilor cetateni. Romania trebuie sa intre intr-o etapa de dezvoltare accentuata si sa lase in urma practicile nefaste ale trecutului”, a spus Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: