life

Lana oii Fiona, salvata dupa doi ani petrecuti pe o plaja izolata, va fi transformata in suvenire. Banii vor merge la organizatii de caritate

Lana celei mai singuratice oi din Marea Britanie urmeaza sa fie vanduta, iar banii vor merge catre organizatii de caritate, potrivit The Guardian.

Oaia Fiona a fost salvata sambata dupa ce a petrecut mai bine de doi ani despartita de turma ei, la poalele unei stanci, pe o plaja izolata si extrem de greu accesibila din Scotia, timp in care lana i-a crescut pana la pamant. Acum, oaia in varsta de trei ani este aproape de nerecunoscut dupa ce a fost tunsa iar lana trimisa la un specialist. Fanii Fionei vor putea in curand sa cumpere suveniruri facute din lana ei.

Animalul a fost tuns cu foarfecele pentru a se asigura ca ii va ramane un strat pentru iarna, pe care o va petrece obisnuindu-se cu alte oi si cu personalul de la Dalscone Farm Fun din Dumfries.

Fiona a devenit celebra, postarile de la ferma fiind vizualizate de 3 milioane de ori. Ea a aparut in direct la emisiunea This Morning de la ITV, iar povestea ei s-a raspandit in intreaga lume.

Situatia ei aminteste de cea a lui Shrek, un berbec din Noua Zeelanda care a scapat de la ferma si nu a fost prins timp de sase ani, timp in care i-a crescut lana care cantarea 27 de kg – suficienta pentru a face 20 de costume pentru barbati. Salvatorii Fionei au avut aceasta intamplare in minte atunci cand au botezat-o.

Dar povestea ei nu a fost scutita de controverse – ea a fost mutata in noua ei casa seara, dupa ce a fost tinuta ascunsa din cauza protestatarilor veniti la Dalscone. Politia a fost chemata duminica dupa ce personalul s-a simtit intimidat de prezenta protestatarilor pasnici din grupul Animal Rising.

In parteneriat cu proprietarul terenului, membrii Animal Rising au petrecut trei zile escaladand stanca pentru a-i castiga increderea Fionei, pe care o numeau Sheepy. Ei au sustinut ca au avut un acord pentru a salva animalul si a-l duce la un sanctuar de langa Glasgow. Totusi, sambata dimineata, cand grupul a plecat sa ia provizii, proprietarul ar fi adus cativa fermieri care au luat oaia.

„Tot ce ne dorim este ca ea sa fie intr-un sanctuar, nu sa fie personaj principal intr-un spectacol de circ”, a spus Robert Gordon, un purtator de cuvant al grupului. El a spus ca activistii au cautat sa ajunga la un compromis.

Cu toate acestea, cei care au dus-o pe Fiona la ferma spera ca protestatarii vor intelege ca ea se afla intr-un loc sigur si confortabil.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

2 ore ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

O oră ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

2 ore ago