externe

Lansare simultana a trei mari rachete ucrainene. Plus, imagini cu primele rachete HIMARS in actiune – Video

Fortele ucrainene au dat publicitatii imagini cu lansari de rachete cu raza lunga de actiune ale caror tinte au fost depozite de munitii ale trupelor invadatoare ale Rusiei.

Iata imagini spectaculoase cu lansarea simultana a trei rachete balistice ucrainene 9M79-1 Tochka-U. Acestea au vizat depozite de munitii ale rusilor aflate adanc in teritoriul ocupat din Ucraina.

„Observati si MANPADS Stinger pentru a elimina eventualele drone rusesti care ar putea ghida focul spre locul de lansare”, subliniaza Ukraine Weapons Tracker.

Iata si primele lansari ale rachetelor M142 HIMARS, acestea au fost trimise in Ucraina de Statele Unite.

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari, a anuntat joi John Kirby, oficial care coordoneaza comunicarea Casei Albe pe probleme strategice, transmite AFP.

Aceasta duce la „aproximativ 6,1 miliarde” de dolari suma totala a ajutorului militar oferit de Washington Kievului de la invadarea tarii de catre Rusia si la 6,8 miliarde de dolari de cand Joe Biden este presedinte, a afirmat Kerby.

Aceasta noua componenta a asistentei oferite Ucrainei prevede in special livrarea a patru sisteme Himars (High Mobility Artillery Rocket System), lansatoare de rachete puternice montate pe blindate usoare.

Armata ucraineana insista mult asupra necesitatii de a avea acest tip de sisteme, in contextul in care, in prezent, conflictul a intrat intr-o noua faza, mai statica, concentrata pe regiunea Donbas din estul tarii si in care artileria grea a capatat un rol mai important.

Noua componenta a asistentei militare americane mai cuprinde, printre altele, munitie, 2.000 de arme automate si barci de patrulare.

John Kirby a mai spus ca partea americana este „zilnic” in contact cu cea ucraineana cu privire la nevoile militare si a precizat ca Statele Unite isi proportioneaza si isi reconfigureaza livrarile de echipamente pentru ca ajutorul acordat sa ramana „pertinent”.

Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Video – Mercenari Wagner eliminati in Ucraina: „Au banderole cu litere arabe. Au venit pentru bani, au murit pentru bani”

Dovezi ale prezentei mercenarilor Wagner in luptele din estul Ucrainei au fost gasite de militari…

2 ore ago

Inca un tren a deraiat misterios in Rusia. Procurorii rusi anunta nervosi o ancheta

Din nou a deraiat un tren intr-o regiune aflata in inima Rusiei. Incidentul a avut…

3 ore ago

Ucraina a distrus al patrulea si ultimul pod din regiunea Herson. Trupele Rusiei nu se mai pot reaproviziona: „Ii vom distruge”

Fortele armate ucrainene au lovit al patrulea si ultimul pod din regiunea Herson, pe care…

5 ore ago

„Paine, munca si libertate”. Talibanii au dispersat violent o manifestatie a femeilor in Kabul – Video

La implinirea unui an de la instaurarea regimului taliban, femei afgane au iesit in strada…

4 ore ago