externe

Lansare simultana a trei mari rachete ucrainene. Plus, imagini cu primele rachete HIMARS in actiune – Video

Fortele ucrainene au dat publicitatii imagini cu lansari de rachete cu raza lunga de actiune ale caror tinte au fost depozite de munitii ale trupelor invadatoare ale Rusiei.

Iata imagini spectaculoase cu lansarea simultana a trei rachete balistice ucrainene 9M79-1 Tochka-U. Acestea au vizat depozite de munitii ale rusilor aflate adanc in teritoriul ocupat din Ucraina.

„Observati si MANPADS Stinger pentru a elimina eventualele drone rusesti care ar putea ghida focul spre locul de lansare”, subliniaza Ukraine Weapons Tracker.

Iata si primele lansari ale rachetelor M142 HIMARS, acestea au fost trimise in Ucraina de Statele Unite.

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari, a anuntat joi John Kirby, oficial care coordoneaza comunicarea Casei Albe pe probleme strategice, transmite AFP.

Aceasta duce la „aproximativ 6,1 miliarde” de dolari suma totala a ajutorului militar oferit de Washington Kievului de la invadarea tarii de catre Rusia si la 6,8 miliarde de dolari de cand Joe Biden este presedinte, a afirmat Kerby.

Aceasta noua componenta a asistentei oferite Ucrainei prevede in special livrarea a patru sisteme Himars (High Mobility Artillery Rocket System), lansatoare de rachete puternice montate pe blindate usoare.

Armata ucraineana insista mult asupra necesitatii de a avea acest tip de sisteme, in contextul in care, in prezent, conflictul a intrat intr-o noua faza, mai statica, concentrata pe regiunea Donbas din estul tarii si in care artileria grea a capatat un rol mai important.

Noua componenta a asistentei militare americane mai cuprinde, printre altele, munitie, 2.000 de arme automate si barci de patrulare.

John Kirby a mai spus ca partea americana este „zilnic” in contact cu cea ucraineana cu privire la nevoile militare si a precizat ca Statele Unite isi proportioneaza si isi reconfigureaza livrarile de echipamente pentru ca ajutorul acordat sa ramana „pertinent”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

George Copos vrea sa reabiliteze telecabina si restaurantul de pe Tampa. Proiect de 11 milioane de euro

Dupa ani buni de asteptare, in care unul dintre simbolurile Brasovului parea sa fie parasit…

9 minute ago

Inca o lovitura aeriana impotriva unei baze militare pro-iraniene din Irak. Nici Israelul si nici SUA nu confirma atacul

Un nou „bombardament" a facut victime in cursul noptii de vineri spre sambata la o…

39 de minute ago

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

12 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

12 ore ago