Lasitatea PSD indreapta Romania spre o catastrofa sanitara. O cometa vine spre noi si PSD blocheaza orice masura de aparare

opinii

O cometa vine spre Romania si autoritatile privesc tampe. Franta a inregistrat miercuri un record absolut de noi infectari, 208.000 de cazuri noi in 24 de ore, in timp ce in Romania nici macar certificatul verde nu exista. Nu exista de altfel pentru perioada urmatoare nicio masura serioasa de preventie.

„Tsunami”, a subliniat plastic France24 situatia actuala din tara. Ingrijorarea este uriasa in Franta si toate posturile transmit in direct declaratiile ministrului Sanatatii, urmeaza restrictii serioase.

Valul care a lovit Franta va ajunge curand si in Romania. Si va lovi cu forta unei comete, ca tot sunt in mare voga discutiile despre „Don’t Look Up”.

Da, este relaxare si veselie mare acum in Romania. Ne-am transformat toti in critici de film si ne pregatim de marea petrecere de Revelion, ne asteapta deschise pana dimineata toate barurile, carciumile si cluburile. Cometa e departe, nu exista daca nu se vede, nu va uitati in sus.

Valul care a lovit Franta va lovi devastator Romania. Romania nu are acum nicio masura de preventie mai de Doamne ajuta. Cu ochii in sondaje, liderii PSD au blocat adoptarea certificatului verde, care ar fi fost o minima stavila in calea tsunamiului. Intai au incercat sa scape de responsabilitate incercand sa-l arunce in carca lui Nicolae Ciuca, „sa fie adoptat prim asumarea raspunderii guvernamentale”. Cum nu s-a intalnit hotul cu prostul, PNL a refuzat sa plateasca doar el electoral si a insistat sa il trimita in Parlament. Acolo a ajuns iar mlastina PSD, imediat au gasit PSD-istii o alta gaselnita ca sa inece certificatul: „Nu se poate aplica la locul de munca pentru ca incalca Constitutia, ne-au zis noua specialistii Cazanciuc si Corlatean”.

Da, asta intelege PSD prin „responsabilitate”. Asa intelege Ciolacu sa se comporte la un „barbat de stat”, cum se autogratula recent dupa ce a adus PSD la belsugul de la masa guvernarii. De fapt, este vorba despre fuga totala de orice responsabilitate si o lasitate cu adevarat criminala. Da, certificatul verde este impopular, dar ce arme vor folosi autoritatile pentru a face fata impactului cometei? Ajunge sa stai in genunchi cu Grindeanu in fata icoanelor, unde v-ati jurat ca nu sunteti securisti, si sa bati matanii cu „du Doamne cometa mai departe peste altii”?

Mai tineti minte cum ne asasinau zilnic cu „specialistul” Rafila? „Sa ascultam ce ne spun specialistii, noi avem specialisti, ei nu au”. Azi nici specialistul Rafila nu mai este bun, el vrea certificat verde si asta da prost in sondaje, scade partidul sub 40%, nu e bine, tovarasi. Asa ca a ajuns specialistul Rafila sa vina cu un discurs ridicol in fata uriasului pericol pe care il vedem cum se manifesta nu departe de Romania: „Important este ca fiecare cetatean sa aiba o mica trusa la domiciliu care sa faca posibila monitorizarea bolii. Este foarte simplu, un pulsoximetru si un termometru, care sunt utile sa le avem la domiciliu”. Asta a fost cel mai util pasaj dintr-un discurs sustinut miercuri in care nu s-a anuntat nicio masura concreta, ci numai intentii si ca in general ar fi bine sa fie bine.

PSD a iesit apoi cu un comunicat halucinant in care a sustinut ca acum „cetatenii nu mai sunt considerati adversari, ci parteneri”: ”Noua abordare pune in primul rand accentul pe informarea si sprijinirea cetatenilor si abia apoi pe restrictii si sanctiuni. Cetatenii nu mai sunt considerati adversari, ci parteneri ai autoritatilor sanitare in lupta cu pandemia. Ministerul Sanatatii va oferi ghiduri informative si asistenta pentru persoanele infectate, dar si pentru personalul medical implicat in tratarea pacientilor covid”.

Politicianism si inconstienta totala, in loc de masuri concrete si imediate, cel mai mare partid de la guvernare scuipa lozinci si se lauda ca „informeaza” cetatenii. Proasta parere mai are despre romani, crezand ca acestia au trait de doi ani pe alta planeta si ca pana la venirea PSD la guvernare nu stiau nimic despre pandemie si efectele acesteia.

La fel ca in „Don’t Look Up”, cometa vine, in curand va fi vizibila. O va vedea chiar si Ciolacu la fel cum a vazut ca poate sa poarte masca si cu deviatie de sept. Iar efectele dupa impact vor fi catastrofale, nu este greu de ghicit ce se va intampla cand autoritatile vor sta in fata tsunamiului avand in maini doar „ghidurile informative” ale PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: