Laura Codruta Kovesi, replici DURE pentru premierul Ponta: „E un motiv INVENTAT”

news

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a dat, joi, mai multe replici acuzatiilor sau observatiilor pe care diversi lideri politici le-au facut in ultima perioada la adresa institutiei pe care o conduce.

„Frica de semnatura e un motiv inventat. Un om cinstit nu are de ce sa ii fie frica sa isi puna semnatura pe acte oficiale”, a fost una dintre replicile taioase ale sefei DNA, in cadrul unei dezbateri initiate de Grupul pentru Dialog Social.

Premierul Victor Ponta a declarat, in octombrie annul trecut, ca din cauza „atmosferei de suspiciune” creata de anumite institutii ale statului , functionarilor si personalului de la Guvern le este teama sa mai semneze documentele oficiale.

„Vreau sa schimbam o anumita atmosfera de suspiciune, de reclamatii. Nu stiu cum e la universitati, dar la Guvern nu mai semneaza nimeni nimic„, spunea Victor Ponta, la Targoviste, la Conferinta nationala a rectorilor. El a precizat atunci ca situatia este cauzata de teama ca orice semnatura intra in vizorul anchetelor DNA.

Codruta Kovesi a avut o replica si pentru presedintele Iohannis, care intr-o interventie recenta vorbea despre un „zornait al catuselor”.

„Statisticile arata ca in Romania sunt 7144 de arestati, din care 155 sunt ai DNA. Faceti socoteala. Acest zgomot de catuse este vizibil din cauza calitatii persoanelor investigate si lipsa unor investigatii din partea altor unitati de parchet. In 2014, au fost peste 9000 de dosare, 1.600 dosare deschise pe baza denunturilor de la cetateni”, a precizat sefa DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: