Laura Vicol, candidata clanului Manda-Olguta Vasilescu: „In toata cariera mea am luptat pentru dreptate”

politica

Laura Vicol, candidata PSD pe listele PSD Dolj, sustine ca in parlament va lupta pentru „dreptate”. Ea a participat in trecut la mitingurile anti-DNA si a fost avocata fugarului Daniel Dragomir.

„Candidez la alegerile parlamentare din 6 decembrie, circumscriptia 17, Dolj. In toata cariera mea de avocat am luptat pentru DREPTATE! Si in Parlament DREPTATEA va fi politica mea!”, a scris Vicol pe Facebook, fiind distribuita de Lia Olguta Vasilescu.

Laura Vicol este o prezenta constanta la Romania TV si Antena 3, unde a atacat deseori DNA si masurile anti-coruptie.

Vicol a fost si avocata fostului colonel SRI Daniel Dragomir, care a fugit din Romania dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu executare.

In 2017, Laura Vicol a fost achitata intr-un dosar DNA in care era acuzata de favorizarea faptuitorului. In privinta infractiunilor de complicitate la exercitarea fara drept a unei profesii sau activitatii si fals in inscrisuri sub semnatura privata, desi faptele exista, instanta a dispus renuntarea la aplicarea unei pedepse.

In aprilie 2016, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au trimis-o in judecata pe avocata Laura Vicol (fosta Voicu) din Baroul Bucuresti pentru favorizare a faptuitorului, complicitate la exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. In acelasi dosar, a fost deferit justitiei Niculae Learciu, pentru exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si uz de fals, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA Laura Vicol (fosta Voicu), desi cunostea ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, l-a ajutat sa exercite fara drept aceasta profesie, prin aceea ca i-a pus la dispozitie imputerniciri avocatiale care atestau calitatea sa si care i-au permis sa indeplineasca unele sarcini si activitati specifice acestei profesii, si anume sa participe, fara drept, la acte de urmarire penala in dosare aflate in instrumentarea DIICOT sau DNA.

„In martie 2015, Laura Voicu, aparator ales al inculpatei Georgia Ioana Deaconu, la data faptelor aflata in arest preventiv (…), cunoscand faptul ca Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa numitul „Barou constitutional”, l-a desemnat sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA in dosarul mentionat, precum si, in repetate randuri, in alte cauze aflate pe rolul DNA. In acest mod, cu referire la dosarul 189/P/2012, prin faptul ca l-a trimis la sediul DNA pe Niculae Learciu, pentru a acorda asistenta juridica unei inculpate aflate in stare de arest preventiv, a carei aparare este obligatorie potrivit legii, Laura Vicol a provocat, in mod constient, o stare de pericol pentru infaptuirea justitiei”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca aceasta a creat conditiile ca desfasurarea urmaririi penale sa fie ingreunata prin imposibilitatea folosirii unor probe, despre care s-ar fi putut sustine ca au fost obtinute nelegal, riscand chiar declararea nulitatii fazei de urmarire penala in intregul ei, din cauza nerespectarii dreptului la aparare, imprejurare care ar fi putut fi constatata ori invocata, conform dispozitiilor Codului de procedura penala.

„De asemenea, pentru a-i facilita lui Learciu accesul in arestul DGPMB cu eludarea dispozitiilor legale care reglementeaza regimul vizitelor la care au dreptul persoanele private de libertate, Laura Vicol a emis si inmanat coinculpatului, spre a le folosi, un numar de 33 de imputerniciri avocatiale, in care a mentionat, in mod neadevarat, ca acesta ar detine calitatea de avocat al unei anumite persoane. Persoana respectiva, aflata in stare de arestat preventiv, era o prietena de familie a lui Learciu. Astfel, persoana respectiva a beneficiat, fara drept, de acces nelimitat, din punct de vedere al numarului prezentelor, in spatiul respectiv, in conditii speciale si nerestrictive”, mentioneaza DNA.

Mai mult despre:

Comentarii: