Laura Vicol: „M-am saturat sa fiu numita pesedista, ciuma rosie. Am putea asista la atentate politice, vom fi linsati pe strada”

politica

Deputata PSD Laura Vicol a sustinut puternic, in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, pe care de altfel o si conduce, amendamentul legat de pedeapsa cu inchisoarea in cazul incitarii la ura pe motiv de apartenenta politica.

Conform stenogramei sedintei, presedinta Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Laura Vicol, si-a motivat votul din comisie si a sustinut ca nu este de acord cu eliminarea amendamentului care incrimina incitarea la ura pe motiv de apartenenta politica deoarece „ceea ce se intampla privitor la apartenenta politica a fiecaruia dintre noi pana la urma eu cred ca trebuie sa fie sanctionat. Pentru ca, daca mergem asa, in aceasta directie, vom asista la atentate politice. Vom fi linsati pe strada pentru ca facem parte din anumite partide”.

„Eu una personal m-am saturat sa fiu numita pesedista, ciuma rosie si asa mai departe. Cred ca dreptul fiecaruia si optiunea politica a fiecarei persoane trebuie respectata si cred ca niciun om nu trebuie sa fie jignit, atacat, atat el, cat si familia, pentru ca face parte dintr-un anumit partid. De aceea, votul meu, care este unul singur in aceasta comisie, va fi impotriva acestui amendament”, a spus Vicol in timpul dezbaterii din Comisie, citata de PressHub.

Citeste si: Laura Vicol, despre ceasul de 180.000 de dolari: „De ce sa raspund la aceste lucruri, asta nu inteleg. Eu nu sunt un om modest, sunt un om umil”

Dupa ce deputatul USR Silviu Dehelean  i-a atras atentia ca tocmai argumentul ei ca s-a saturat sa fiu numita pesedista este foarte bun pentru a justifica amendamentul USR de eliminare a acelei prevederi ca sa nu se ajunga la abuzuri, Vicol s-a suparat si a inceput sa-l acuze pe deputat ca i-a scos afirmatia din context.

„Eu v-as ruga pe viitor sa aveti decenta si amabilitatea sa nu imi mai scoateti cuvinte din context si sa fiti foarte atent la tot ceea ce am spus eu, da? Eu m-am referit la membrii tuturor partidelor, opinia mea personala mi-am exprimat-o in mod personal, exact asa cum toti pesedistii sunt numiti pesedisti, asa sunt si useristii si auristii si penelistii, ciuma galbena, ciuma rosie, nu vreau sa folosesc apelativele pentru USR ca ma depasesc”, a sustinut Vicol.

Citeste si: Deputatul PSD Laura Vicol Ciorba a dat in judecata aktual24.ro. Solicita despagubiri in valoare de 190.000 de lei

Vicol si PSD au sustinut vehement, in urma cu o saptamana, dupa ce a izbucnit scandalul, ca acest amendament nu le apartine: „Nu este amendamentul lui Laura Vicol, nu este un amendament pe care eu l-am propus, nu este un amendament pe care eu l-am introdus, dimpotriva”.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat recent un proiect de lege potrivit caruia incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenta, ura sau discriminare se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenta, ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane sau impotriva unei persoane pe motiv ca face parte dintr-o anumita categorie de persoane definita pe criterii de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, gen, orientare sexuala, opinie ori apartenenta politica, avere, origine sociala, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA considerate de faptuitor drept cauze ale inferioritatii unei persoane in raport cu celelalte se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”, se arata in legea votata de Parlament.

USR a anuntat ca ataca legea la Curtea Constitutionala inainte de promulgare, urmand ca CCR sa decida daca forma votata de Parlament este in conformitate cu legea fundamentala.

Mai multe organizatii civice din Romania au lansat un protest indreptat impotriva unei legi adoptate recent de catre Parlament care „da cale libera unor interpretari abuzive si contrare dreptului fundamental la libera exprimare, prin care o critica substantiala adusa unui politician sau partid politic, inclusiv de catre mass-media, ar putea fi considerata infractiune”, se arata in semnalul de alarma tras de organizatiile civice.

Mai mult despre:

Comentarii: