Lavrov, amenintare catre Maia Sandu: „Vom face totul pentru ca interesele populatiei rusofone din Moldova sa nu fie afectate in niciun fel”

externe

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat ca Rusia va face totul pentru a proteja interesele populatiei vorbitoare de limba rusa din Republica Moldova. Totodata, in cadrul unui forum, acesta a facut mai multe aluzii la adresa guvernarii de la Chisinau, relateaza agora.md, citata de news.ro.

”Vom face totul pentru ca interesele populatiei rusofone din Moldova sa nu fie afectate in niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Sa nu uitam ca, pe langa Transnistria, in Moldova mai exista si Gagauzia, care, de asemenea, revendica un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Si cred ca liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie daca vor inceta jocurile geopolitice impuse de Occident si se vor gandi la interesele acelor oameni care traiesc unul langa altul”, a declarat Lavrov, conform agora.md.

In iunie, Lavrov sustinea ca se incearca transformarea Republicii Moldova in „a doua Ucraina”.

„Desigur, din R.Moldova se incearca clar sa se faca a doua Ucraina… Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativa cand anunta ca: «Incepem procesul de aderare la Uniunea Europeana, o sa vedem ce ne vor promite si o sa decidem daca ramanem in Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat el.

Totodata, Lavrov a invinuit atunci Chisinaul de cersetorie in cazul livrarii gazelor naturale.

Mai mult despre:

Comentarii: