externe

Lavrov anunta ca „razboiul total” al Occidentului impotriva „intregii lumi rusesti” va dura „mult timp”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat vineri Occidentul ca duce un „razboi total” impotriva Rusiei si a apreciat ca acesta va dura „multa vreme”, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Occidentul a anuntat un razboi total impotriva noastra, impotriva intregii lumi rusesti”, a spus Lavrov la o reuniune a conducatorilor regiunilor Rusiei. „Putem spune cu certitudine ca ne vom afla in aceasta situatie multa vreme”, a adaugat el.

„Statele Unite si satelitii lor isi dubleaza, tripleaza, cvadrupleaza eforturile de a limita Rusia, folosind un instrumentar foarte larg: incepand cu sanctiunile economice unilaterale pana la propaganda profund mincinoasa in spatiul media mondial”, a mai spus ministrul.

Puterile occidentale aplica tot mai multe sanctiuni Rusiei pentru ca a lansat o ofensiva militara majora impotriva Ucrainei, reaminteste AFP.

Lavrov a atacat si asa-numita ‘cancel culture’ (cultura a anularii – n. red.) si a sustinut ca occidentalii interzic clasici cum ar fi Ceaikovski, Dostoevski, Tolstoi sau Puskin.

Numeroase institutii culturale occidentale si-au incetat cooperarea cu institutiile de stat ruse sau au interzis artisti care sustin ofensiva impotriva Ucrainei, mentioneaza France Presse.

Moscova, care la 24 februarie a atacat militar Ucraina, acuza aceasta tara ca este condusa de neonazisti care se fac vinovati de un presupus genocid al populatiei rusofone si sustine ca Occidentul lupta impotriva Rusiei prin intermediari.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

De ce cad avioanele Rusiei ca mustele. Ucraina a primit rachete NASAMS din SUA, sistem avansat care apara Washingtonul de atacuri aeriene – Video

Presedintele Volodimir Zelenski a declarat intr-un interviu, difuzat duminica pe postul american CBS, ca Ucraina…

6 ore ago

Exit-Poll: Victorie clara a extremei-drepte la alegerile din Italia. Extremistii au impreuna peste 42% din voturi

Victorie a extremei drepte in alegerile din Italia, arata sondajele realizate la iesirea de la…

3 ore ago

Kirill, in predica de duminica: „Cine moare in timp ce isi indeplineste datoria militara isi va curata toate pacatele” – Video

Patriarhul ortodox rus Kirill a spus in predica sa de duminica ca "jertfa in timpul…

5 ore ago

Surpriza, Serbia anunta Moscova ca NU va recunoaste referendumurile din Donbas: „Nu putem accepta rezultatele acestor referendumuri”

Serbia, un aliat al Rusiei, a anuntat duminica, 25 septembrie, ca in conformitate cu normele…

12 ore ago

Deputat PSD, fosta judecator CCR: „Comentariile nu vor mai fi permise pe pagina mea de Facebook”. De ce s-a enervat pesedista

Deputatul PSD Simona Maya Teodoroiu, fost judecator CCR, anunta ca nu va mai permite alegatorilor…

9 ore ago

Disperati sa scape de front, tineri rusi incearca sa treaca ilegal granita in Kazahstan. Au fost prinsi de kazahi si culcati la pamant

Mai multi tineri tineri rusi, avand varsta pentru a fi mobilizati pentru frontul din Ucraina,…

10 ore ago