Lavrov isi aduce in aparare „mai multi istorici din Occident”: „Si ei considera ca faptul ca NATO nu s-a dizolvat dupa incheierea Razboiului Rece a fost o greseala”

externe

lavrov, rusia

Multi experti considera ca blocul NATO ar fi trebuit sa fie dizolvat dupa prabusirea URSS si desfiintarea Pactului de la Varsovia, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, in cadrul unei intalniri cu ambasadorii acreditati la Moscova, relateaza Tass.

„Astazi, multi istorici si politologi din Occident exprima punctul de vedere pe care colegii lor rusi il sustin de foarte multi ani, poate chiar de decenii. Acesta este faptul ca atunci cand Pactul de la Varsovia a incetat sa mai existe, cand Uniunea Sovietica si-a intins mana pentru unificarea cu Europa, SUA si Occidentul in ansamblu, pe baza egalitatii, a beneficiilor reciproce si a respectului, nu au dizolvat NATO. Si, de fapt, nimeni nu a planuit sa o faca”, a declarat ministrul.

Lavrov a mentionat: „chiar ieri, un economist celebru din SUA, politologul Jeffrey Sachs, a citat aceasta greseala intr-un interviu cu [jurnalistul american] Tucker Carlson”.

„Acest lucru nu a fost facut. Acum, putem spune ca motivul a fost dorinta irezistibila a SUA de a pastra controlul asupra Europei prin intermediul NATO”, a mai spus Lavrov.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: