Lavrov: Moldova va deveni urmatorul „centru antirusesc”, dupa Ucraina

externe

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a calificat Moldova drept urmatorul „centru antirusesc”, dupa Ucraina, potrivit BBC. De notat ca Lavrov a lansat in repetate randuri afirmatii fara nicio baza reala, care au atras inclusiv furia Israelului, care l-a calificat drept antisemit, dupa ce a comparat izolarea internationala la care este supusa Moscova cu holocaustul evreilor.

Serghei Lavrov a declarat in repetate randuri ca Occidentul incearca sa transforme Moldova intr-o a doua Ucraina, o tara cu puternice sentimente antirusesti.

Intr-o declaratie de joi, ministrul rus de Externe a afirmat ca presedintele moldovean Maia Sandu duce o politica deschis ostila Rusiei si este gata, dupa cum a spus Lavrov, sa faca orice pentru a multumi Occidentul.

De exemplu, a spus el, Sandu vrea sa adere la NATO si, avand cetatenie romana, viseaza sa uneasca Moldova cu Romania. De notat ca astfel de declaratii nu au fost niciodata facute de presedintele Moldovei.

Lavrov a evaluat, de asemenea, perspectivele altor tari din spatiul post-sovietic de a merge „pe calea ucraineana”.

In Asia Centrala, a spus el, Occidentul „incearca” sa isi stabileasca influenta, dar aceste state nu ar raspunde conform asteptarilor.

Iar Georgia, crede Lavrov, este interesata de prietenia cu Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: