Lavrov, pe alta planeta: „O majoritate zdrobitoare de tari – si va garantez acest lucru – intelege perfect ca avem dreptate”

externe

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a sustinut marti ca „majoritatea zdrobitoare” a tarilor dau dreptate Rusiei pentru ca a recunoscut rezultatele pseudo-referendumurilor din patru teritorii ucrainene partial ocupate si ulterior le-a anexat, dar nu indraznesc sa o spuna, transmite EFE, care comenteaza ca, prin aceste declaratii, seful diplomatiei ruse ignora condamnarea cvasitotala exprimata de comunitatea internationala.

„O majoritate zdrobitoare de tari – si va garantez acest lucru – intelege perfect ca avem dreptate”, a declarat Lavrov in plenul Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), unde a prezentat documentele de anexare a regiunilor ucrainene Lugansk, Donetk, Zaporojie si Herson, in ciuda faptului ca practic intreaga comunitate internationala, inclusiv parteneri traditionali ai Rusiei, precum China, India, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia si Serbia, nu vor recunoaste anexarea.

„Nu toata lumea are curaj si nici forta sa vorbeasca obiectiv si direct despre aceasta”, a afirmat Lavrov, care s-a declarat „convins ca adevarul va invinge”. ”Desigur, ar fi mai adecvat ca toate tarile lumii sa recunoasca noua realitate, care a fost inevitabila”, a adaugat el, citat de Agerpres.

Lavrov a sustinut din nou teza conform careia „un mare numar de instrumente juridice, inclusiv referiri la Carta ONU, consacra principiile egalitatii si autodeterminarii popoarelor” si a sustinut ca adminstratia presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, dar si cea a predecesorului acestui, Petro Porosenko, „nu au respectat aceste criterii”.

„Acum se aplica un scenariu dictat chiar de viata insasi, care se bazeaza pe vointa libera a persoanelor”, a afirmat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: