Lavrov spune ca avioanele F 16 fabricate in SUA pot „purta” arme nucleare. Livrarea lor catre Ucraina va duce la escaladarea conflictului

externe

serghei lavrov, ministru de externe

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat luni ca avioanele de lupta F-16 construite de SUA pot „purta” arme nucleare si a avertizat ca aprovizionarea Kievului cu acestea va duce la o escaladare si mai mare a conflictului, scrie Reuters.

„Trebuie sa tinem cont de faptul ca prin modificarea avionului F-16 poate ‘purta’ arme nucleare”, a declarat Lavrov intr-un discurs sustinut la o baza militara din Dusanbe, in Tadjikistan, potrivit unei transcrieri de pe site-ul ministerului.

„Daca nu inteleg acest lucru, atunci suntem fara valoare ca strategi si planificatori militari”, a subliniat Lavrov.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a facut de mult timp apel la avioanele F-16, spunand ca aparitia lor cu piloti ucraineni ar fi un semnal sigur din partea lumii ca invazia Rusiei se va incheia cu o infrangere a Rusiei. Presedintele american Joe Biden a declarat luna trecuta liderilor G7 ca Washingtonul sprijina programele comune aliate de pregatire a pilotilor ucraineni pe avioane de lupta F-16.

Dar consilierul american pentru securitate nationala Jake Sullivan a declarat ca nu exista o decizie finala privind trimiterea de avioane de catre Washington.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: