Lavrov tranteste inca o gogonata: „Noi sustinem respectarea neconditionata a dreptului international. Sustinem principiul egalitatii suverane a statelor, altfel lumea va fi cufundata in haos pentru mult timp”

externe

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a efectuat o vizita in Belarus, unde a declarat ca „noi sustinem respectarea neconditionata a dreptului international”, informeaza The Guardian.

„Viitoarea ordine mondiala este in joc. Ne vom intoarce la origini si vom respecta in practica principiile Cartei ONU, in primul rand principiul egalitatii suverane a statelor, altfel lumea va fi cufundata in haos pentru mult timp. Alegerea noastra este clara: noi suntem pentru respectarea neconditionata a dreptului international. Vom sustine aceasta pozitie impreuna cu aliatii nostri belarusi si cu ceilalti numerosi parteneri care impartasesc aceste abordari, care a fost confirmata in timpul recentului summit Brics si in documentele finale adoptate la acest summit”, a spus Lavrov.

O „cortina de fier” coboara intre Rusia si Occident, pe fondul unei crize diplomatice fara precedent din cauza conflictului din Ucraina, a mai declarat joi Serghei Lavrov.

„Cortina de fier, de fapt, deja coboara”, a afirmat Serghei Lavrov, reluand expresia celebra a lui Winston Churchill, in timpul unei conferinte de presa la Minsk alaturi de omologul sau din Belarus, Vladimir Makei.

„(Occidentalii) sa fie atenti si sa nu-si prinda (degetele) in ea. Procesul este in desfasurare”, a glumit el.

In opinia sefului diplomatiei ruse, Uniunea Europeana „nu arata niciun interes sa inteleaga interesele” ruse, iar deciziile sale sunt dictate „de Washington”.

Ministrul de Externe rus a afirmat ca summitul NATO de saptamana aceasta a demonstrat ca Statele Unite vor sa „supuna toate statele vointei lor”.

„Aceasta cortina de fier este coborata astazi chiar de occidentali”, a adaugat omologul sau din Belarus.

Expresia folosita de Churchill a unei cortine de fier cazute asupra Europei in 1946 a ilustrat separarea continentului european intre tarile capitaliste si blocul sovietic, dand nastere Razboiului Rece.

Mai mult despre:

Comentarii: