Lazar, mesaj de ultima ora care ii va scoate din minti pe liderii PSD si pe Tudorel Toader. Nu vor reusi sa ii doboare pe magistrati

news

Procurorul general, Augustin Lazar, a transmis, duminica, un mesaj prin care anunta ca „magistratura din Romania poate sa reziste la presiuni si influente exterioare”, chiar in timp ce peste 100 de procurori si judecatori protestau pe scarile Curtii de Apel din Bucuresti.

„Tanara magistratura din Romania a ajuns la maturitatea si profesionalismul care-i permit sa reziste la presiuni si influente exterioare, dand dovada de o deosebita responsabilitate in apararea, la standarde europene, a independentei institutiilor judiciare.

Independenta judecatorilor si procurorilor nu este un privilegiu al acestora sau o prerogativa personala, ci reprezinta o necesitate pentru a ne asigura ca justitia, ca una dintre puterile statului, prin institutiile sale, este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor si a corectitudinii relatiei dintre stat si cetateni.

Magistratii sunt obligati sa apere independenta justitiei ca pe o garantie pentru societate, fara de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratica, organizata pe principiile suprematiei dreptului”, se anunta pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Mesajul a fost transmis in timp ce peste 100 de magistrati manifestau pe scarile Curtii de Apel din Bucuresti pentru independenta justitiei. Pe afisele purtate de magistrati erau mesaje precum „Independenta justitiei”, „Respectarea avizului Comisiei de la Venetia” sau se solicita si evaluarea lui Tudorel Toader.

„Protestul de astazi nu este un protest al magistratilor, ci este pentru magistrati. Este un protest pe care-l facem pentru societatea civila, peentru ca numai printr-o justitie independenta putem garanta un proces corect si o judecata dreapta. Protestam pentru interventiile legislative, sa respecte recomandarile Comisiei de la Venetia, protestam pentru inexistenta oricarei imixtiuni ale celorlalte doua puteri ale statului, in activitatea puterii judecatoresti. Protestam pentru o permanenta preocupare a ministrului Justitiei, pentru a crea conditii care sa asigure un act de justitie de calitate cetatenilor, prin dimensionarea corecta a schemelor”, a spus judecatorul Alina Palancanu, de la Tribunalul Neamt.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: