news

Lazar a renuntat la manusi: Pare ca cineva il manipuleaza pe Toader. Pretinsa descoperire pe protocoale, facuta de un anchetat penal

Procurorul general Augustin Lazar continua seria declaratiilor dure dupa ce ministrul Justitiei Tudorel Toade a declansat evaluarea sa. Lazar spune, cu subiect si predicat, nu doar ca intentia clara e de destabilizare a parchetelor si oprirea cercetarilor in dosarele aflate in curs, dar si ca Toader ar fi manipulat sa faca toate aceste lucruri.

„Ce putem observa acum este o noua agresiune din seria de actiuni la adresa Ministerului Public, o institutie importanta a statului de drept in Romania. Cu ministrul Justitiei am avut raporturi amiabile, rezonabile in ultima perioada, nimic nu parea ca il deranjeaza.

Cred ca, dupa cum am fost eu luat prin surprindere, a fost si domnia sa luat prin surprindere de cineva care s-a gandit sa lanseze in spatiul public o tema falsa, care sa manipuleze opinia publica si sa destabilizeze Ministerul Public.

Care este aceasta tema – pretinsa descoperire recenta a unor noi protocoale intre Ministerul Public si SRI, dar de cine este descoperita? De o persoana care este chemata sa raspunda intr-o procedura penala. Va spune ceva aceasta chestiune? Mie mi se pare deosebit de relevant, cineva care este avizat poate sa observe ca prin prelucrarea si agitarea acestei teme la diverse televiziuni, a doua zi dimineata brusc domnul ministru al Justitiei pare a se lasa manipulat de aceasta tema, fiindca alte detalii nu a dat, nici nu avea ce sa dea, noi am discutat suficient in ultima perioada incat sa observ daca ceva il nemultumeste sau nu. Brusc, evaluare!

Asta este impresionant – sa prezinti o miciuna public – cine este autorul care pare ca il manipuleaza inclusiv pe domnul ministru, media este inteligenta, nu trebuie sa ii dau eu explicatii cine ar avea de castigat din treaba asta.

Adica toate protocoalele sunt cunoscute la CSM si MJ, niciun protocol nu a fost declarat de vreo instanta ca fiind ilegal, Ministerul Public functioneaza in temeiul legii si al Constitutiei, iar protocoalele sunt simple proceduri tehnice de lucru, cum sa coopereze institutiile respective.

Cine imagineaza o astfel de schema manipulatorie si cine se lasa manipulat de o astfel de schema nu face decat sa faca un joc ilegal, iar noi avem o opinie publica foarte inteligenta, care poate sa observe aceste fapte”, a spus Lazar la Digi24.

Intrebat ce urmaresc cei care fac astfel de manipulari, procurorul general a spus ca destabilizarea Ministerului Public si oprirea anchetelor importante.

„Lucrurile eu zic ca sunt foarte clare – destabilizarea Ministerului Public, toata lumea sa se opreasca din anchetele pe care le fac si sa inceapa sa faca pronosticuri. Nu mai avem conducere, ce sa facem in continuare, sa ne orientam pe undeva. Asa se spera, lucrurile astea manipulatorii cam acolo duc.

Doresc sa va asigur ca Ministerul Public este o institutie foarte bine organizata, cu oameni constienti, care nu se lasa impresionati de aceste lucruri. Ministerul Public este alcatuit din oameni care au absolvit INM, nu din taraie-brau, oameni foarte acasa in profesiunea lor, care isi vor face datoria in continuare, vor apara interesele generale ale statului si vor apara drepturile fundamentale ale cetatenilor”, a conchis Lazar.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului. El a fost de acord sa furnizeze rachete sol-sol si drone armatei ruse

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

58 de minute ago

Iranienii din tara si din diaspora sarbatoresc cu bere si artificii moartea presedintelui Raisi, considerat vinovat de uciderea a mii de protestatari pentru democratie

Iranienii din intreaga lume sarbatoresc moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi, dupa ce elicopterul care il…

28 de minute ago

Alegeri scumpe la Vaslui: primarul din comuna Pogonesti a alocat 7.000 de euro doar pentru hartia igienica si sapunul din cele doua sectii de votare

Consilierii locali din comuna vasluiana Pogonesti urmeaza sa dezbata si sa voteze in sedinta de…

O oră ago

Scriitorul care a vrut sa-l ucida pe premierul slovac Fico nu a actionat singur: la doua ore dupa incident cineva a sters toate mesajele sale de pe internet

Potrivit ministrului de Interne de la Bratislava, echipa care investigheaza cazul va cerceta si daca…

2 ore ago

Scriitorul Salman Rushdie: „Daca ar exista un stat palestinian, ar fi ca un stat taliban, condus de Hamas”

Salman Rushdie, autorul americano-britanic care a supravietuit la limita unui atentat comis in 2022 de…

2 ore ago