Le e frica de votul poporului! In ciuda decizie CCR, Tariceanu spune ca nu e corect un referendum „fara penali” odata cu europarlamentarele

politica

Calin Popescu Tariceanu sustine, in ciuda decizie luata in unanimitate de judecatorii CCR, ca nu ar fi corecta organizarea unui referendum in care poporul sa fie intrebat daca mai vrea penali in functii publice odata cu alegerile europarlamentare.

„Aici nu e o problema in principal de constitutionalitate, e o problema politica, pentru ca este incorect sa folosesti o tema de referendum pentru a influenta alegerile. Nu e bine sa amestecam subiectele. Alegerile trebuie sa ramana ca atare. Cine are de organizat refendum isi alege o alta data”, a spus Calin Popescu Tariceanu la Digi24.

„Trebuie gasite date complet separate pentru a nu bruia subiectul principal”, a adaugat el.

Amintim ca Iohannis a declansat in 24 ianuarie 2017 procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a primit aviz pozitiv in Parlament. Ulterior partidele de la putere au modificat legea referendumului. Pe 17 ianuarie, Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in legatura cu modificarea acesti legi. Miercuri, CCR i-a dat dreptate in unanimitate.

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, ca decizia CCR ”deschide calea ca la alegerile europarlamentare din 26 mai sa avem si referendumul ‘Fara penali’, referendumul pe justitie fudamental pentru Romania”.

„CCR a admis sesizarea presedintelui la modificarea Legii electorale, precizand foarte clar ca este posibila organizarea unor referendumuri in timpul alegerilor, in timpul alegerilor europarlamentare. Practic in acest moment se deschide calea ca la alegerile europarlamentare din 26 mai sa avem si referendumul ‘Fara penali’, referendumul pe justitie fudamental pentru Romania.

Alianta USR-PLUS are toata increderea ca presedintele Romaniei va demara acest referendum care ar scoate Romania din cei doi ani si jumatate de lupta pe justitie pe care ne-o servesc Liviu Dragnea si PSD. In acest moment avem toate sansele ca pe 26 mai romanii sa poata sa voteze pentru fara penali”, a declarat Dan Barna, in Parlament.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: