Le Figaro: Putin a dat o LECTIE „fricosului Occident”. „Doar FORTA poate face islamismul sa cedeze”

analize

Ajutand, in mare masura, la eliberarea Palmirei din mainile ISIS, Rusia, condusa de Putin, a dat o lectie „democratiilor fricoase” ale Occidentului, scrie comentatorul francez Ivan Rioufol pentru Le Figaro, citat de Latin Diplomatico.

Multumita loviturilor aeriene ale aviatiei ruse asupra pozitiilor Statului Islamic, venite la timp, armata siriana a reusit sa elibereze Palmyra. Cui trebuie sa-i multumim? Sa-i multumim lui Putin, raspunde la propria intrebare jurnalistul citat.

Conform autorului, operatiunea de eliberare a orasului antic Palmira arata slabiciunile SUA si aliatilor lor francezi, care lipsesc dintre eliberatori. „Lectia pe care trebuie sa o invatam din strategia lui Putin e simpla: doar forta poate reusi sa faca ideologia islamista sa cedeze, aceasta cunoscand doar aceasta ‘limba'”.

Pe de alta parte, in atitudinea Occidentului se vede nepasarea fata de crestini. Acest lucru a fost ilustrat prin slaba reactie a Frantei la atentatele din Pakistan cand, in Lahore, au fost ucisi zeci de crestini in timp ce sarbatoreau Pastele.

„Acesta este un semnal al democratiei liberale prost intelese: occidentalii nu vad decat victimele minoritatilor musulmane de pe teritoriile lor, in schimb, chiar nu sunt ingrijorati de presiunile exercitate asupra crestinilor pe pamanturile islamului”. Autorul adauga ca, in ciuda apelurilor crestinilor si iudeilor irakieni de a fi salvati de „noul nazism” al ISIS, din 2014 incoace Franta a acordat cu 72 la suta mai putine vize refugiatilor crestini din Irak.

Presedintele rus intelege perfect acest lucru si stie care ii sunt dusmanii si cum sa lupte impotriva lor. Daca el nu l-ar fi sprijinit pe Assad, minoritatile religioase, crestina si yazidi, ar fi fost nimicite sau gonite din Siria. Daca el nu ar fi trecut singur la actiune, lovind islamistii crutati de Barack Obama si diplomatia frnceza, Palmira nu ar fi fost eliberata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: