„Le promit slugilor lui Dragnea ca voi continua sa lupt. Rusine sa va fie”. Fost vicepresedinte PSD, despre votul de luni noapte din Parlament

politica

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, sustine ca nu exista nicio diferenta intre mineriada din 1990 si ceea ce face Liviu Dragnea, precizand ca armata minerilor a fost inlocuita cu parlamentarii puterii, care au modificat rapid codurile penale.

Mihai Chirica sustine, intr-o postare pe Facebook, ca in urma cu 28 de ani, in perioada 13-15 iunie, Ion Iliescu preda o lectie de ”democratie originala” apeland la batele minerilor, iar pe langa victimele de atunci, a fost distrusa o generatie de tineri.

”Noaptea trecuta, armata minerilor a fost inlocuita de parlamentarii puterii, care au modificat pe repede inainte codurile penale, transformand Romania intr-un stat care-si apara si recompenseaza infractorii. Exista vreo diferenta intre ceea ce a facut Iliescu in 1990 – cand a stalcit capetele tinerilor iubitori de libertate -, si ce face Liviu Dragnea acum, cand striveste viitorul altor generatii de romani si arunca Romania in afara granitelor Europei civilizate? Eu sustin ca nu exista vreo diferenta! Sunt de acord ca orice lege poate fi modificata, chiar si noaptea, daca modificarile sunt in favoarea populatiei, a statului roman si a angajamentelor pe care le-am facut fata de tara, de partenerii europeni si NATO”, afirma edilul Iasiului.

Primarul Mihai Chirica intreaba unde sunt legile pentru constructia de autostrazi, sosele de centura sau pentru spitale, sustinand ca, in loc de toate acestea, ”avem o justitie ingenuncheata, umilita chiar, o explozie de infractionalitate, un ROBOR care urca zi de zi, o inflatie care inghite cresterile de pensii si salarii, precum si o datorie externa care anunta o criza economica majora”.

”Dar cum nu am fost niciodata adeptul unei atitudini defetiste, de abandonare, de genul «mi s-a facut lehamite, m-am saturat!,» le promit slugilor lui Dragnea ca voi continua sa lupt contra tuturor abuzurilor savarsite de acestea impotriva tarii mele. Rusine sa va fie!”, mai scrie primarul Iasiului pe Facebook.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedura penala a fost votat, luni seara, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de camera decizionala, dupa mai multe ore de dezbateri. PNL si USR au anuntat ca vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

Comentarii: