Categories: life

„Le spuneam jidovi”. Povestea GIGANTILOR gasiti ingropati in Giurgiu

Satenii care au participat in anii ’40 la sapaturile arheologice de la cetatea dacica Argedava din judetul Giurgiu sustin ca au vazut scheletele unor oameni gigantici. „Cand gaseam oasele, arheologii ne trimiteau acasa”, isi aminteste unul dintre locuitorii zonei.

Io­nita Florea (80 de ani) a vazut scheletele gigantilor. Pa­rin­­tii mei spuneau ca in a­ceste locuri stateau u­riasii. Ei le spu­neau ji­dovi, ca asa ii nu­meau aici pe uriasi. Cre­deam ca sunt po­­vesti, dar am a­vut oca­zia sa vad un sche­let”, spu­ne Io­ni­ta Flo­rea, in var­sta de 80 de ani, din co­mu­na Popesti, judetul Giur­giu.

Informatii citate de Libertea sustin ca la Ar­ge­dava, in timpul sapatu­rilor arheologice, s-ar fi des­co­perit sche­letele a 80 de uriasi, adica uma­noizi i­nalti de aproximativ 4 me­tri. Acest lucru s-ar fi in­tam­plat prin 1946-1954.

Informatii despre sche­­­lete de uriasi descoperite pe teritoriul Roma­niei au mai existat. Dar pana acum nu s-a gasit nici o persoana care sa declare ca le-a vazut.

„Eu am inceput sa sap aici in 1947 cu echipa de arheologi. Ei au angajat vreo 30 de oameni din sat. Aveam atunci vreo 18 ani, eram cel mai tanar, si m-am dus pentru ca ne dadeau 400.000 de lei pe zi. Puteam sa cumpar cu ei doar un kilogram de malai. Era saracie la acea vreme. Odata, dupa ce am sapat la o adancime de patru metri, am gasit o glava (craniu – n.r.) foarte ma­re, cam de vreo doua sau trei ori cat al unui om. Le-am spus arheolo­gilor. Seful era atunci Ro­setti (Dinu V. Rosetti – n.r.). Ne-a trimis imediat aca­sa pe noi, satenii, si au sapat doar ei. Oasele le-au pus intr-un camion cu prelata. Unde le-au dus, nu stiu. Am sapat asa timp de trei ani si am mai gasit uriasi. Sa zic asa, aveau vreo patru metri lungime. Cand ga­seam oasele, arheologii ne tri­miteau a­casa, sa nu ve­dem noi ce e acolo. Dar noi ve­deam, ca nu eram orbi. Si uite asa am dezgropat uriasi cu ma­na mea in 1950”, a spus Ionita Flo­rea.

La Argedava s-au mai gasit si calendare solare asemanatoare cu cele de la Sarmizegetusa, dar care au disparut, cu tot cu oasele de uriasi, nu se stie unde.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

3 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

8 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

7 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

7 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

7 ore ago