Lech Walesa cere „dezmembrarea” Rusiei actuale: „Sa organizam o revolta a popoarelor din aceasta tara. Sunt 60 de popoare care au fost anexate, asa cum sunt astazi o parte dintre ucraineni”

externe

Fostul presedinte al Poloniei, Lech Walesa, sugereaza ca populatia Rusiei sa fie redusa la ”mai putin de 50 de milioane de locuitori!”.

Intr-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info), Lech Walesa, fostul presedinte al Poloniei si fondator al Solidaritatii, a declarat ca securitatea globala ar putea fi asigurata printr-o ”revolta a popoarelor anexate de catre Rusia”.

Walesa indeamna Occidentul sa mearga mai departe decat sa elibereze Ucraina, el cere ca inclusiv Rusia sa fie eliberata: ”Chiar daca Ucraina va castiga acest razboi, este posibil ca peste cinci ani sa ne aflam in aceeasi situatie, iar in zece ani sa vedem un alt Putin ridicandu-se”, a avertizat Lech Walesa, citat de news.ro.

El este de parere ca pentru ca acest scenariu sa poata fi evitat, trebuie fortata o schimbare a sistemului politic intern din Rusia, si sugereaza ”sa organizam o revolta a popoarelor din aceasta tara”.

Pentru Walesa un singur lucru poate asigura securitatea mondiala: dezmembrarea Rusiei actuale, pe care el o vede ca fiind o mare putere imperiala: ”Sunt 60 de popoare care au fost anexate, asa cum sunt astazi o parte dintre ucraineni. Ar trebui ca aceste popoare sa se ridice la lupta pentru ca sunt doar doua variante: ori se schimba complet sistemul politic rusesc, ori Rusia trebuie sa fie redusa la o populatie mai mica de 50 de milioane de locuitori”, a mai declarat Lech Walesa.

Populatia actuala a Federatiei Ruse este in jur de 144 milioane de locuitori.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: