Lectie de curaj din Teleorman. Protesteaza singur, de saptamani intregi, in fata hotelului familiei Dragnea

news

Un barbat din Turnu Magurele (Teleorman) protesteaza zilnic, de unul singur, in fata hotelului Turris impotriva abuzurilor Regimului Dragnea. Turris apartine familiei Dragnea, fiind simbolul local al puterii economice a sefului PSD.

Daniel Tuinete protesteaza de cateva saptamani, in fiecare zi, in fata hotelului lui Dragnea, informeaza Liber din Teleorman.

„A participat la toate protestele anti-guvernamentale de pana acum si, cand a vazut ca oamenii au incetat sa mai iasa in strada, a decis ca protestul poate fi si individual. Asa ca nu o data, ci de mai multe ori in ultimele saptamani, Daniel Tuinete a mers in fata Hotelului Turris, simbol al puterii economice a familiei Dragnea, si a afisat cate un mesaj personal, pe care sa-l poata vedea trecatorii, dar si angajatii celebrei familii.

Protestand in fieful lui Dragnea, Daniel isi asuma si el destule riscuri. Mai ales ca, in determinarea lui de a-si face cunoscut punctul de vedere, a decis sa se afiseze singur ori de cate ori a simtit nevoia de a-i transmite lui Dragnea si PSD-ului local ca dictatura aceasta va lua sfarsit. Dar Daniel stie ca protestul lui individual e important. Ca atunci cand iese in strada, cu mesajul la purtator, o face nu doar pentru el, ci pentru mii de turneni care nu au curajul lui. Ca simplul fapt ca in fiecare loc din Teleorman mai striga cate o voce inseamna ca dictatura adevarata inca nu a inceput. Si, prin protestul lui individual, Daniel face tot ce tine de el pentru a amana momentul nu doar pentru el, ci si pentru oamenii dragi lui, care il tin in Turnu Magurele.

In Teleorman, exista lectii de curaj peste tot. In Alexandria, exista oameni precum Daniel Vochita sau Maria Bacica, dispusi oricand sa strige pentru dreptul lor si al celor care nu au curaj. Si in Turnu Magurele mai sunt cativa care au taria de caracter sa isi asume consecintele luptei pe care o duc fatis pentru principiile democratice de care Romania merita sa beneficieze in continuare. Si protestele lor, oricat de neinsemnate ar parea, au rolul urias de a tine pe loc demersurile de instituire a dictaturii in Teleorman”, a scris jurnalista Carmen Dumitrescu.

Liber in Teleorman este singura publicatie din acest judet care indrazneste sa critice PSD si Regimul Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: