Lectie pentru Dragnea de respectare a justitiei. Raspunsul Comisiei Europene la actiunea sefului PSD de a o da judecata

news

Comisia Europeana a anuntat, intr-un raspuns pentru Mediafax, ca a fost notificata cu privire la actiunea in instanta a liderului PSD Liviu Dragnea si precizeaza ca va depune observatiile intr-un timp adecvat, mentionand ca respecta independenta OLAF si a instantelor.

„Am fost instiintati de catre Curte asupra acestei actiuni legale [cazul T738/2018] si acum o vom analiza. Respectam atat independenta OLAF, cat si a instantelor europene. Ca intotdeauna in astfel de proceduri, Comisia va depune observatiile intr-un interval adecvat de timp. Comisia nu va face comentarii in acest caz, pentru a respecta independenta instantelor europene”, precizeaza Christian Wigand, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Presedintele PSD Liviu Dragnea da in judecata Comisia Europeana in incercarea de a obtine anularea raportului Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), institutie care a constatat fraude cu fonduri europene in dosarul Tel Drum.

OLAF a anuntat si ca a identificat probe care sugereaza colaborari secrete intre beneficiarii fondurilor, functionari publici si firmele contractate, inclusiv falsificare de documente in timpul procedurilor de achizitie.

De altfel, sesizarea OLAF a stat la baza deschiderii dosarului „Tel Drum”, in care, in 13 noiembrie, procurorii DNA au anuntat, oficial, ca Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Procurorii au pus, in luna noiembrie 2017, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri patrati, doua masini si mai multe sume de bani aflate in conturile liderului PSD sunt printre bunurile sechestrate.

Mai mult despre: ,


Comentarii: