„Legati-va centurile de siguranta si pregatiti-va de lupta pentru apararea Romaniei”. Urmeaza demonizarea UE

analize

Intr-un apel publicat de de jurnalista Ioana Ene Dogioiu, in care se solicita Comisiei Europae sa sanctioneze drastic guvernul de la Bucuresti, se afirma ca „grupul de penali care conduce Romania va incerca sa demonizeze Europa si sa ne indeparteze de ea”. „Pregatiti-va de lupta pentru apararea Romaniei”, afirma Dogioiu.

Dogioiu solicita Comisiei Europene sa nu dea dovada de mila fata de guvernul controlat de penali si sa salveze Romania.

„Dupa ce a mintit la Venetia ca Romania va respecta recomandarile, iata ca dl Iordache anunta ca numai pe unele dintre ele, pentru ca unele, precum desfiintarea sectiei de anchetare a magistratilor, sunt inacceptabile. Asa cum sunt ferm convinsa ca nu se va renunta la noua procedura de numire a procurorilor sefi.

Ba chiar mai mult, dupa ce a umilit CSM in privinta Adinei Florea, propunerea pentru DNA, dl Toader se pregateste sa-l revoce, cel mai probabil miercuri, pe procurorul general Augustin Lazar, invocand exact ceea ce pentru Comisia de la Venetia este inacceptabil.

(…) Din punctul meu de vedere, Guvernul de la Bucuresti, nu Romania, ci Guvernul de la Bucuresti ar trebui supus celor mai drastice sanctiuni cu putinta, chiar mai severe, daca se poate, decat in cazul Ungariei si al Poloniei pentru ca acolo derapajele provin din viziuni diferite, nu din interesul privat de a nu ajunge la puscarie”, afirma Dogioiu pe ziare.com.

Ea anunta ca liderii PSD si ALDE vor declansa o campanie foarte urata de demonizare a UE prin trusturile de presa pe care le controleaza.

„Eu cred ca acum Romania asteapta o reactie de o fermitate fara precedent impotriva acestui guvern. Este trist ca ultima sansa a Romaniei de a fi aparata de proprii ei conducatori tine de interventia externa, dar este important ca acesta interventie este posibila.

Sunt convinsa ca grupul de penali care conduce Romania va incerca sa demonizeze Europa si sa ne indeparteze de ea. Ajutat de instrumentele sale de propaganda, va minti si va manipula, asa cum a manipulat in privinta acordului primit de Tudorel Toader de la Comisia de la Venetia in privinta OUG 92.

Dar, indiferent ce vor inventa, indiferent ce vor toca, adevarul este ca Parlamentul European, Comisia Europeana, UE in ansamblul sau si Comisia de la Venetia pun la colt Guvernul Romaniei pentru a proteja Romania de actiunile ticaloase ale acestuia. Nu Romania este vizata, ci cei care o conduc.

Asadar, legati-va centurile de siguranta si pregatiti-va de lupta pentru apararea Romaniei”, concluzioneaza Dogioiu.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: