Legatura dintre Serban Nicolae si decizia CCR. Fost consilier la Cotroceni: „PSD e un monstru scapat din haturi”

analize

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, anunta ca desemnarea lui Serban Nicolae drept candidat al PSD la sefia Senatului si decizia CCR privind nominalizarea lui Orban ca premier arata Marcel Ciolacu a „pierdut partidul inainte sa-l preia la congres”. El spune ca Nicolae a facut „trafic de influenta” la CCR pentru a-l sabota pe Ciolacu.

„Poate ca unii nu vad legatura intre nominalizarea lui Serban Nicolae la sefia Senatului din partea PSD si decizia de ieri a CCR. Uite care e si ce arata ea.

Ambele intamplari arata ca Ciolacu a pierdut partidul inainte sa-l preia la congres.

Sesizarea PSD la CCR a fost facuta special ca sa fie declarata inadmisibila. Dar asta gratie lui Ciolacu. In mod normal, CCR trebuia sa respinga ca inadmisibila cererea de constatare a conflictului, asa cum au observat multi jurnalisi cu experienta chiar inainte sa se pronunte Curtea. Si totusi, s-a intamplat ceva pe parcurs. Cine a intervenit la judecatorii CCR? Gruparea Dragnea din partid, cea pe care Ciolacu se chinuie sa o extirpe, dar se dovedeste ca nu poate. Iordache si Serban Nicolae, cum va povesteam intr-o postare mai veche, sunt cu adevarat brokerii cu lumea juridica. Ei stiu judecatori, procurori, ei fac si desfac, si cu asta se lauda in partid atunci cand se cer pe liste. De data asta, nu le-a cerut nimeni, au luat pe cont propriu traficul de influenta la CCR, ca sa-si salveze fundurile si sa-l torpileze pe Ciolacu.

Faptul ca Serban Nicolae a castigat nominalizarea partidului pentru sefia Senatului arata ca gruparea Dragnea are inca sustinere puternica in PSD.

Care sunt consecintele? Pe de o parte, ar trebui sa fie bine pentru frontul anti-PSD. Partidul e slabit si divizat. Pe de alta parte, PSD e un monstru scapat din haturi si nu exista cineva anume cu care sa negociezi. Miscari bruste in parlament, cum ar fi un vot masiv, populist (marirea tuturor salariilor cu 200% la bugetari, ca exemplu), sunt foarte posibile. Asa ca temeti-va de un partid in plina destramare, dar cu voturi in Parlament, mai mult decat de coronavirus.

Proba de foc pentru Ciolacu, un om cu intentii ambitioase, este scoaterea din joc a celor doi urzitori. Pana acum pare ca nu va reusi”, a scris Sebastian Lazaroiu.

PSD a decis, marti, sa-l propuna pe Serban Nicolae pentru functia de presedinte al Senatului, votul urmand sa aiba loc in sedinta de miercuri. ”Cred ca activitatea mea in Senat este suficient de bine cunoscuta ca sa primesc sprijinul altor grupuri parlamentare sau al altor partide”, a declarat Serban Nicolae.

”Din fericire pentru mine, beneficiez de sprijinul colegilor, foarte bine pregatiti, cu cariere pe cont propriu cat se poate de respectabile si care si-au dorit solidaritate”, a declarat Serban Nicolae, la finalul sedintei.

Acesta a explicat ca votul va fi maine, in sedinta de plen a Senatului.

”Va dati seama ca am fost liderul grupului trei ani si jumatate tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cat se poate de onest si de buna credinta. De altfel, cred ca activitatea mea in Senat este sufciient de bine cunoscuta ca sa primesc sprijinul altor grupuri parlamentare sau al altor partide”, a mai declarat Serban Nicolae.

Acesta a precizat ca, pentru posturile de vicepresedinte din Biroul Permanent al Senatului, au fost votati Teodor Viorel Melescanu, Robert Cazanciuc si Liviu Marian Pop.

Intrebat cum va arata Senatul sub conducerea sa, Serban Nicolae a spus: ”Eu sper sa arate asa cum trebuie sa arate o institutie constitutionala. (…) Amestecul numelui meu in diverse scandaluri s-a facut pentru a ma denigra”.

Mai mult despre:

Comentarii: