Legaturi stranse intre Sorina Pintea si Genunghe. Pop a ajuns in Senat ca urmare a demisiei Sorinei Pintea

politica

Liviu Marian Pop a ajuns senator dupa ce a luat locul Sorinei Pintea, care a demisionat din Senat in februarie 2017 pentru a ramane in functia de director al Spitalului Judetean din Baia Mare. Fiul Sorinei Pintea a anuntat sambata ca Pop ar fi incasat o parte din banii de spaga care erau destinati mamei sale.

Pintea a demisionat din Senat la scrut timp dupa alegerile parlamentare din 2016, permitandu-i astfel lui Liviu Marian Pop sa ajunga senator.

„Ziua de 4 februarie 2017 reprezinta data limita in care trebuie sa optez pentru demnitatea de parlamentar sau pentru pozitia de manager al Spitalului Judetean ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare. Recunosc ca nu a fost o decizie usoara, iar in hotararea mea m-am consultat in primul rand cu membrii familiei, carora doresc sa le multumesc inca o data ca mi-au fost alaturi in tot acest timp.

Optez pentru functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare, pozitie care imi permite sa ajut mai mult Maramuresul si maramuresenii si imi confera posibilitatea de a continua proiectele mari demarate la nivelul unitatii medicale, renuntand la calitatea de senator al Romaniei”, anunta Sorina Pintea intr-un comunicat de presa.

Pe lista din Maramures la Senat a PSD, al doilea pe lista figuraLiviu Marian Pop, pe atunci secretar de stat in Ministerul Educatiei. Pop a renuntat la functia din Guvernul Grindeanu pentru a prelua mandatul de senator.

Fiul fostului ministru al Sanatatii, Ionut Pintea, a anuntat sambata ca o parte din banii care urmau sa ajunga la mama sa ca spaga au fost incasati de senatorul PSD Liviu Marian Pop.

”Dimineata am fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop si m-a rugat sa ma intalnesc urgent cu cineva. M-am inregistrat inainte sa ma intalnesc, deoarece nu stiam cu cine urma sa ma intalnesc (…). Am ajuns la Pizzeria M, in Baia Mare, unde dupa vreo 15 minute a venit la mine un domn mic de inaltime cu parul grizonant, mi-a zis ca urmeaza sa se intalneasca cu Marius, fiul primarului din Ulmeni. Dupa alte 15 minute a venit la mine si mi-a zis ca are niste informatii care o pot ajuta pe mama. Zice: ‘Stii, ca de fapt eu n-am mai spus despre ceilalti bani’. ‘Stati un pic, cum adica ceilalti bani?’. Mi-a zis ca a fost vorba de patru plati, patru transe de bani, pe care el i-a facut catre Liviu Marian Pop. Odata 40.000 de euro anul trecut si odata cate 5000 de euro, tot catre Liviu Marian Pop, bani care am inteles ca urmau sa ajunga la mama mea (…) Am ramas socat cand mi-a spus ca el este Mihai Costea, denuntatorul”, a declarat Ionut Pintea intr-o inregistrare postata pe Facebook.

Ionut Pintea a relatat apoi ce i-a spus denuntatorul: ”Imi cer scuze pentru ce s-a intamplat, dar n-am avut ce sa fac pentru ca mie mi-au facut flagrant la Bucuresti. Eu am fost firma subcontractoare si proprietarul firmei din Bucuresti mi-a facut flagrant in momentul in care eu luam bani. Si l-am intrebat de ce lua banii aia? Si mi-a spus ca: Pai, trebuia sa ii dau mai departe. Nu mi-a spus cui. Dar dupa flagrant am fost cablat, am fost urmarit, am fost interceptat si n-am putut sa anunt pe nimeni in legatura cu ceea ce mi s-a intamplat si sa previn pe cineva. Si in momentul ala m-am speriat putin, deoarece o intalnire cu denuntatorul in a doua zi dupa flagrant clar nu este benefica pentru nimeni si poate avea urmari destul de grave. Asa ca am ales sa plec de-acolo. Si asta este marturia mea pe care o dau acum. Cred in Justitie ca lucrurile se vor reglementa, pentru ca mama mea a muncit mult prea mult, este bolnava si nu merita nimic din toate astea”, a mai declarat Ionut Pintea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: