Lege cu dedicatie, PSD il scapa pe Voiculescu din puscarie. Un nou amendat la Legea gratierii a fost adoptat astazi, Voiculescu este singurul beneficiar in varsta de peste 70 de ani

politica

Comisia Juridica din Senat a adoptat un amendament potrivit caruia persoanele peste 70 de ani vor fi gratiate. Daca va fi adoptat in plen, de acest amendament va beneficia fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu.

UPDATE: Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice, a declarat ca cei condamnati pentru acte de coruptie nu vor beneficia de gratiere chiar daca au peste 70 de ani.

”Se gratiaza in intregime pedepsele persoanelor condamnate care au implinit varsta de 70 de ani, indiferent de infractiune”, se arata in amendamentul adoptat la Legea gratierii, in Comisia juridica. Dan Voiculescu are varsta de 71 de ani. El a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare.

Amendamentul a fost sustinut de senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu, el argumentandu-si pozitia prin „ratiuni umanitare”.

In actuala forma a legii, Dan Voiculescu va fi singura persoana de peste 70 de ani care va fi gratiata. In total, 1032 de persoane ar urma sa intre sub incidenta acestei legi a gratierii.

Legea gratierii urmeaza sa fie votata, luni, in plenul Senatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: