Lege in Parlament: Program de lucru in Romania de numai SASE ORE

news

Senatorul UNPR de Timis Ioan Iovescu propune ca programul zilnic de lucru sa fie redus de la opt ore la sase ore, iar salariul minim pe economie sa fie majorat pana la 1.500 de lei brut, el adaugand sa va scrie un proiect de lege in acest sens.

Senatorul Ioan Iovescu a declarat, vineri, corespondentului Mediafax ca, inca din anul 2013, s-a gandit la reducerea programului zilnic de lucru de la opt ore la sase ore, insa nu a gasit sustinere in partidul din care facea parte atunci, PPDD.

”Ideea este veche. Din 2013 ma munceste acest gand. E o penurie de locuri de munca si m-am gandit ca unii oameni trag la trei schimburi in opt ore si ce bine ar fi daca s-ar reduce programul. In prima faza m-am gandit la cei care lucreaza in trei schimburi. Am abordat in cadrul partidului aceasta problema, la PPDD, si nu am gasit nicio sustinere de niciun fel. Mi s-a spus ca cei de la Comunitatea Europeana nu permit asa ceva, ca pierdem investitorii ca – vezi, Doamne – nu mai vin, ca lucreaza prea putin muncitorii. Si am amanat, dar acum am prins puteri, cand am auzit ca Suedia aplica ideea, deci treaba cu Comunitatea Europeana nu mai sta in picioare, putem face asa ceva, doar sa avem vointa politica”, a declarat Iovescu.

El a adaugat ca, mai ales la sate, oamenii mai au de lucru si prin gospodarie si ca de cele mai multe ori acestia sunt ”agitati” la serviciu.

”Avantejele sunt multiple. Nu gasesc un dezavantaj, mai ales la nivelul salarizarii noastre. Investitorii vin la noi pentru ca, mai ales, forta de munca este foarte ieftina. Un schimb platit, trei muncitori, cat poate sa ii coste? Randamentul sunt convins ca va fi mai mare, daca omul munceste doar sase ore. In administratia publica locala eu cred ca oamenii stau degeaba opt ore. Am vazut la comune, din experienta proprie, ca oamenii sunt agitati la sate si ar mai face ceva pe langa case, dar ei stau opt ore la serviciu. Suedezii spun ca in acest fel oamenii sunt mai fericiti, de ce nu am fi si noi mai fericiti? Sa poata oamenii sa aiba impartasire in cadrul familiei, sa poata sa se intalneasca, sa stea mai mult cu copiii, sa le dea educatie”, a mai spus Iovescu.

Ioan Iovescu a fost ales senator de Timis in anul 2012 din partea PPDD, apoi a trecut la UNPR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: