Lege nebuneasca adoptata in Rusia, autoritatile pot forta jurnalistii sa se inregistreze ca „agenti straini”

externe

Camera inferioara a parlamentului rus a aprobat vineri un proiect de lege pentru a permite autoritatilor sa forteze jurnalistii sa se inregistreze individual ca „agenti strain”, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Legislatia ar pozitiona mai bine Rusia pentru a raspunde presiunii asupra mass-media ruse in strainatate, a declarat vicepresedintele Dumei, Piotr Tolstoi, in comentarii publicate pe site-ul legislativului.

Luna trecuta, Rusia a impus restrictii asupra posturilor de stiri finantate de SUA Vocea Americii si Radio Europa Libera/Radio Libertatea, etichetandu-le pe fiecare ca „agent strain”, dupa ce Washingtonul a impus masuri similare asupra postului rus de televiziune RT finantat de stat.

Oficiali americani au declarat ca RT, sau Russia Today, si-a folosit serviciul de limba engleza pentru a influenta alegerile prezidentiale din 2016 in favoarea candidatului republican Donald Trump, care si-a exprimat intentia de a reconstrui relatiile dintre cele doua tari ajunse la cel mai scazut nivel dupa Razboiul Rece.

In aceasta saptamana, Rusia a amenintat cu represalii Republica Moldova, care a adoptat recent o legislatie ce ar putea fi utilizata pentru a reduce influenta mass-media ruse in fosta republica sovietica.

Respectiva lege din Republica Moldova reprezinta „o discriminare explicita impotriva mass-media ruse”, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus Maria Zaharova in comentarii difuzate de agentia oficiala de presa rusa TASS. Societatea in Republica Moldova, una dintre cele mai sarace tari din Europa, ramane divizata intre Est si Vest.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: