Legea lui Iordache scapa de prevederile ANI peste 670 de alesi, printre care o multime de parlamentari si chiar si un ministru in Guvernul Tudose

politica

Proiectul de lege de modificare a legii ANI, adoptat la propunerea deputatului PSD Florin Iordache de catre Camera Deputatilor, ii scapa de incompatibilitati pe nu mai putin de 675 de alesi, parlamentari, presedinti de consilii judetene, primari si consilieri.

Conform site-ului Romania Curata, printre ei se afla si ministrul Transporturilor in Guvernul Tudose, Felix Stroe, gasit incompatibil pe cand era consilier local la Constanta. In martie 2015, Agentia Nationala de Integritate l-a declarat pe Stroe in incompatibilitate deoarece a detinut simultan functia de consilier local si pe cea de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al RAJA SA, regia locala de apa. Stroe a atacat in instanta raportul ANI si a castigat la Curtea de Apel Constanta, insa decizia nu este definitiva. Recursul se judeca la Inalta Curte.

Printre potentialii beneficiari ai schimarilor legislative se numara parlamentarii Serban Mihailescu, Liviu Harbuz, Steluta Cataniciu, Marin Anton, Hubert Thuma, Anghel Stanciu, Iulian Iancu, Ion Calin, Ion Mociolaca, Emanoil Savin, Cornel Resmerita si fostii parlamentari William Branza, Petru Calian, Mihaita Calimente, Catalin Croitoru, Relu Fenechiu, Mircia Giurgiu, Laurentiu Nistor, Daniel Oajdea sau Madalin Voicu.

Printre fostii presedinti de consilii judetene care ar putea sa scape ca urmare a amendamentelor Iordache se numara Ion Calinoiu de la Gorj, Gheorghe Bunea Stancu de la Braila si Ioan Molot de la Hunedoara. Printre zecile de primari sau fosti primari care ar putea sa beneficieze de anularea interdictiilor sunt fostul edil din Galati, Marius Stan si fostul viceprimar, actual edil in Constanta, Decebal Fagadau.

Zeci de consilieri locali ar putea beneficia si ei de amendamentele lui Iordache. Printre ei si Vasile Ouatu, fost viceprimar si consilier local la Piatra Neamt, fratele colonelului Ioan Ouatu de la celebra Doi s-un sfert (actuala DIPI, serviciul secret al Internelor), implicat intr-un scandal la inceputul anilor 2000 cu Ovidiu Grecea, fostul sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase.

Citeste aici lista completa cu nume si functie a incompatibililor pe care i-a scapat Iordache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: