externe

Legiunea Straina isi ajuta camarazii care au rude in Ucraina: „Patria voasta de origine sangereaza si sufera. Familiile voastre sunt lovite de acest razboi”

Comandantul Legiunii Straine (COMLE), generalul francez Alain Lardet, autorizeaza plecarea unor legionari in tari care se invecineaza cu Ucraina, in vederea unei ”facilitari a securitatii familiilor care fug de razboiul” rus din Ucraina, relateaza Le Figaro, citata de news.ro.

”Poti cere mult unui soldat, si anume sa moara, iar asta este meseria sa. Nu-i poti cere sa triseze, sa se dezica, sa se contrazica, sa minta, sa renege, sa-si incalce juramantul”, declara generalul Alain Lardet intr-o inregistrare video publicata marti seara pe YouTube, in care anunta aceasta autorizare.

”Sa stiti ca legionarii vizati de acest conflict vor putea cere Legiunii Straine sa-i ajute, prin primirea de urgenta a familiilor lor, potrivit dreptului aplicabil in Franta, mai ales dupa evolutia directivelor referitoare la preluarea refugiatilor”, declara comandantul Legiunii Straine.

”Solidaritatea Legiunii (…) va putea, astfel, in masura sa si in functie de prioritatile sale, sa furnizeze un ajutor material sau administrativ”, adauga el.

In acest cadru, Legiunea Straina ”actioneaza in vederea infiintarii unei celule de ascultare, care sa raspunda cel mai bine nevoilor voastre”, anunta generalul.

Din acest Corp al Armatei terestre franceze fac parte militari din numeroase tari, inclusiv din Europa de Est si din Balcani.

Generalul Alain Lardet a tinut astfel sa le transmita un mesaj legionarilor din Ucraina si din regiunea vizata de razboiul declansat de catre Vladimir Putin.

”Sunt plin de compasiune fata de sfasierea voastra interioara. Patria voasta de origine sangereaza si sufera. Familiile voastre sunt lovite de acest razboi. Unii sunt tentati sa fuga acolo unde focul face ravagii (…). Nu va incalcati juramantul. Pentru voi si pentru Legiune, pastrati-va serviciul cu onoare si loialitate. Cine stie daca maine unitatea nu-ti va fi angajata? Unde te vei afla? Camaradul de arme iti va simti lipsa, frate de arme, ca orice legionar”, declara comandantul Legiunii Sraine.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

18 minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

9 minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

11 minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

56 de minute ago

Lovitura pentru Antena 1, Ovidiu Oanta s-a razgandit si ramane la Pro TV: „Chibzuinta e cea care primeaza”

Ovidiu Oanta sugereaza intr-o postare pe Facebook, vineri, ca s-a razgandit si ramane la Pro…

44 de minute ago