externe

Letonia va mai acorda rusilor permise de rezidenta permanenta doar daca stiu limba letona. Inasprire a regulilor privind permisele de sedere

Letonia intentioneaza sa-si inaspreasca in continuare regulile de emitere si reinnoire a permiselor de sedere pentru cetatenii rusi si belarusi, informeaza marti DPA, citata de Agerpres.

Permisele de sedere temporara eliberate cetatenilor ambelor tari in general nu vor mai fi reinnoite in viitor, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins marti dupa o reuniune a guvernului. Vor fi niste exceptii rare, a adaugat el.

Ministrul de interne Kristaps Eklons a sugerat ca permisele de rezidenta permanenta pentru membri de familie, de exemplu, ar trebui eliberate numai dupa ce ei au trecut cu succes un test de limba letona.

Deciziile finale cu privire la noile reglementari urmeaza sa fie luate de guvern in curand.

Letonia a suspendat deja acordarea permiselor de sedere pentru rusi si belarusi ca reactie la invazia Ucrainei de catre Rusia si de asemenea a revocat aproape 1.000 de permise.

Potrivit autoritatii de migratie, peste 9.000 de cetateni rusi au in prezent permise de sedere temporara in Letonia. In plus, exista aproximativ 37.000 de rusi cu permise de rezidenta permanenta.

Letonia se invecineaza cu Rusia si Belarus, aliatul Moscovei, si o minoritate rusa importanta traieste in statul baltic.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Biden avertizeaza Moscova ca urmeaza „masuri suplimentare rapide si severe” daca va anexa teritorii din Ucraina: „Referendumurile Rusiei sunt un simulacru”

Statele Unite "vor lucra cu aliatii si partenerii pentru a impune Rusiei masuri economice suplimentare…

5 minute ago

Asa arata inainte de a fi luat prizonier de Rusia. Cum arata acum eroii de la Azovstal, dupa ce au stat peste 3 luni in captivitate – Galerie foto

Publicatiile ucrainene prezinta imagini cu eroii de la Azovstal din care rezulta ca acestia au…

16 ore ago

„Alcoo-batalion”. Recrut rus proaspat mobilizat cu o sticla de 2 litri de vodca: „Mergem in Ucraina!” – Video

Apar noi imagini pe retelele de socializare cu recruti rusi in stare avansata de ebrietate…

15 ore ago