Leul s-a prabusit total in fata euro. Klaus Iohannis, mesaj foarte dur: „PSD nu se pricepe la economie si PSD guverneaza prost”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, cu privire la deprecierea leului in fata euro, ca PSD guverneaza „prost” si acest lucru se reflecta si in cursul de schimb.

„Sigur ca sunt motive de ingrijorare. Am spus-o si nu-mi face placere, dar trebuie sa o repet: PSD nu se pricepe la economie si PSD guverneaza prost. Rezultatul se vede si in cursul de schimb si in multe alte date care arata ca lucrurile nu merg asa cum trebuie si asa cu isi doresc romanii”, a spus Iohannis, intrebat daca exista motive de ingrijorare cu privire la economia Romaniei in contextul deprecierii monedei nationale.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, marti, un curs de referinta de 4,7142 lei, aceasta fiind a noua oara, in luna ianuarie, cind euro atinge un nou nivel record.

Miercuri, 9 ianuarie, euro a atins pragul de 4,6722 lei, care a depasit precedentul record, de 4,6695 lei, stabilit in 21 iunie 2018.

De atunci, euro a atins noi niveluri record de cateva ori. Luni, euro a continuat sa creasca pana la nivelul de 4,7081 lei.

Marti, euro a atins un nou nivel record, pentru a noua oara in ianuarie: 4,7142 lei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: